Деца от всички детски градини в Благоевград се впуснаха във

...
Деца от всички детски градини в Благоевград се впуснаха във
Коментари Харесай

Деца от детските градини в Благоевград се впуснаха „В търсене на съкровище“

Деца от всички детски градини в Благоевград се впуснаха във вълнуващо премеждие „ В търсене на богатство “. Събитието, проведено от ДГ №10 „ Мак “ със съдействието на Община Благоевград, се организира пред зала „ 22 септември “.

„ Благодаря на уредниците, на родителите и най-много на децата, които се включиха в тази прелестна самодейност. Щастлив съм, че детските градини имат толкоз хубави хрумвания и ни вършат съпричастни с тях. Сигурен съм благи деца, че ви следва доста забавна игра. Пожелавам ви усмивки в търсенето на разпилените съкровища “, сподели кметът на Благоевград Илко Стоянов и даде начало на приключението.

Специално за малчуганите пред зала „ 22 септември “ със ковчеже със богатство дойде Пипи Дългото чорапче с кораба на нейния татко Ефраим Дългия чорап. Заедно с любопитните деца, които нямаха самообладание да се впуснат в занимателната игра Пипи отвори ковчежето, а от там изскочиха остарели карти на скрити съкровища, разпилени в центъра на града.

Всички малчугани получиха своето предизвикателство и се втурнаха в пътешествието.

Целта на играта беше дребните откриватели по занимателен метод да построят здравословна пирамида, научавайки какъв брой значима е храната, с цел да порастват бодри и щастливи. Събитието е част от Програмата за детето за 2023 година на Община Благоевград.

Сред гостите на самодейността бяха Симона Митова, шеф „ Образование “ и Силвия Домозетска, шеф на Дирекция „ Култура, спорт и туризъм “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР