Деца от Видин са събрали повече от 1000 лева за

...
Деца от Видин са събрали повече от 1000 лева за
Коментари Харесай

Деца от Видин събраха над 1000 лева за лечението на болен приятел

Деца от Видин са събрали повече от 1000 лв. за лекуването на болен другар. Сами са изработили декорации, които са предложили на панаира в града, съобщи БНР.

Събраните средства са венесени за лекуване на 11-годишния Йосиф Станимиров. Той страда от прогресивна мускулна дистрофия, а с цел да се усъвършенства положението му, е подложен на трансплантация на стволови кафези в чужбина.

"Вместо за игри през ваканцията децата от жилищен комплекс "Георги Бенковски " във Видин отделят време, с цел да оказват помощ на Йоско. Поставят кутия за дарения, а направените от тях украшения нямат цена ", описват Ванеса и Виктория. "Аз и една моя другарка измислихме, че можем да вършим гривни и родителите ни се досетиха, че може да бъде за щедрост за Йоско, тъй като той се утежнява ". "Хората даваха по колкото им е прелестно да дадат ".

Изцяло ги поддържат и родителите. Валентина Петрова е майка на едно от децата: "Чудесен образец - нещо, което те вършат за свое другарче ".

С помощта и на приятелите си от квартала Йосиф към този момент е минал сполучливо първата от процедурите в чужбина. За лекуването му са нужни още средства и по тази причина акцията в града в негова поддръжка продължава
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР