Деца от цяла България участваха в конкурс за най-добра картичка

...
Деца от цяла България участваха в конкурс за най-добра картичка
Коментари Харесай

Конкурс за най-добра картичка на тема Освобождението на България

Деца от цяла България участваха в конкурс за най-хубава картичка на тематика " Освобождението на България ". Тази вечер 348 картички бяха изложени в Руския културно-информационен център в София в границите на галерия в чест на идващата следващата година 140-та годишнина от Освобождението на България.

София

Децата получиха дарове, а картичките до една ще бъдат изпратени на българските държавници.

Васил Василев, ръководител на Общобългарски комитет " В. Левски ": Тази картичка, тя е от едно дете - Алекс Сергиев от гр. Съединение. Тя ще бъде изпратена на Президента. Това е първата премия. Има три първи награди. Втората първа премия ще бъде изпратена на ръководителя на Народното събрание госпожа Караянчева, а третата на министър-председателя. "
Питахме децата какво знаят за Освобождението...

Весела, 4 клас: " Че е настанало през 1878 година и всеки българин би трябвало да знае това ". Асен, 3 клас: " Аз знам, че таман когато Васил Левски е тръгвал да освобождава България е бил в някакво ресторантче и един мъж го предал на турците и те го обесили ". Митко, 3 клас: " Знам, че Васил Левски е бил воин ". Симона, 3 клас: " Знам, че България е била популярен народ и че постоянно ще бъдем популярен народ. "
Празничните картички ще бъдат изложени единствено два дни, тъй като получателите ги чакат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР