Деца от София събират пари за вода за връстниците си

...
Деца от София събират пари за вода за връстниците си
Коментари Харесай

Състрадание: Ученици събират пари за вода за връстниците си в Перник ВИДЕО

Деца от София събират пари за вода за връстниците си в Перник. Идеята хрумнала на второкласници в час по обществено предприемачество и на входа на учебното заведение била сложена кутия за дарения. Децата възнамеряват да се свържат с учебно заведение в Перник, където да доставят вода, оповестява Нова телевизия.

Монета по монета, деца в столичното 119-то учебно заведение от няколко дни пълнят кутия. Целта - да се съберат пари. Пари за вода, която да отиде при други деца - в Перник.

„ Една съученичка ни описа, че имат другари в Перник и на момчето родителите стават сутин рано - в 5 часа сутринта, да се къпят, тъй като денем няма никаква вода. И по тази причина решехме да помогнем”, споделя едно от децата.

В Перник вода няма. Децата знаят това, само че не знаят за какво.

„ Те не знаят, че има проблем, който е огромен проблем. Те просто го одобриха като положителното, което вършат и помогат на собствен връстник”, споделя Емилия Паламаркова - класен началник на 2 „ А” клас в 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов ".

„ Като шеф, съгласно мен, съм безусловно задължен да поддържа една такава тяхна инициатива”, разяснява Диян Стаматов - шеф на 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов ".

Затова в понеделник кутията ще бъде отворена. А със средствата управлението ще закупи минерална вода за учебно заведение в Перник. Вода, която децата ще занесат персонално.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР