Деца от ромския квартал Столипиново в Пловдив показват креативност и

...
Деца от ромския квартал Столипиново в Пловдив показват креативност и
Коментари Харесай

Артистичен панаир на изкуствата в Столипиново

Деца от ромския квартал „ Столипиново " в Пловдив демонстрират креативност и гений в почналия през днешния ден артистичен панаир на изкуствата. Той се организира в двора на учебно заведение „ Кирил Нектариев ", където са подредени повече от 30 ателиета и работилници. Събитието е част от формалната стратегия на Пловдив - Европейска столица на културата.

За пръв път учебен двор в сърцето на квартал „ Столипиново се трансформира в Детски панаир навън.
Станка Желева - уредник: Наистина мястото е доста извънредно, на мен ми припомня на кварталите в Кайро.
Нестандартното за пловдивския регион „ Източен " арт - събитие притегли вниманието на десетки бъдещи създатели. В работилниците по грънчарство, стъклопис, направа на маски и декупаж доброволци помагаха на децата да влязат в света на изкуството.

Музиката е универсално средство за другарство в „ Столипиново ". И първите детски опити за свирене на инструмент срещнаха подучване и усмивки.
Станка Желева - уредник: Изкуството няма потребност от език, от превод, тъй че съгласно мен това е най-хубавият метод да се доближиш до едни деца, да ги приобщиш, да ги накараш да се интересуват от всичко, което се случва към тях.
Детският панаир на изкуствата се организира в България от осем години. Досега е гостувал с 40 събития в 15 обитаеми места. Участието в него е гратис.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР