Деца от различни места по света се събират на първия

...
Деца от различни места по света се събират на първия
Коментари Харесай

Деца от цял свят се събират у нас на лагер за толерантност

Деца от разнообразни места по света се събират на първия у нас интернационален детски лагер на толерантността.

Тази година самодейността на Източноевропейски конгрес за разговор "Мостове " и община Стара Загора - "Мост-Между-Културите ", закупи интернационален темперамент.

В нея се включиха няколко интернационалните организации и деца от Холандия и Швеция. Всички участници принадлежат към разнообразни религиозни общности и култури.

Основната цел е да се покаже положителният модел на разговор в по-широк, европейски формат.

Живеейки дружно пет дни в Международния Младежки център в Стара Загора, 18 деца от разнообразни вероизповедания и етноси ще градят мостове на приемливост и взаимно схващане, на толерантност и почитание сред духовните обичаи, генерации и култури. Изводите от взаимното общуване са, че в разговора запазваш своята еднаквост и религия, а в това време се обогатяваш и отваряш за културата на твоя другар.

Чрез разнообразни взаимни действия младежите откриват общото в разликата си.

"Сега повече от всеки път, когато насилието и радикализацията раздират Европа, се нуждаем от образци, с цел да покажем и научим идващите след нас генерации по какъв начин да живеят дружно с "другия ", другия, да основат модерно общество, свободно от стандарти и предубеждения ", споделят уредниците на лагера.

За първи път в българската самодейност вземат участие организации от международна големина като световната мрежа за културен и набожен разговор United Religions Initiative, отдадената на идеята за децата - Arigatou International, Институтът "Олга Ленгейл " за правата на индивида и обществената правдивост. От българска страна самодейността поддържа Фондация "Българска памет " и AGBU – Plovdiv (Общоарменски благотворителен съюз – Пловдив).

От България детският лагер ще се придвижи в Хага, където ще се включат представители на Финландия и ще продължи още пет дни.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР