Деца от детски домове на окупирана от Русия украинска територия

...
Деца от детски домове на окупирана от Русия украинска територия
Коментари Харесай

ООН разследва изчезването на деца от детски домове в окупираните украински територии

Деца от детски домове на окупирана от Русия украинска територия наподобява са изчезнали, заключава след изследване основаната от Организация на обединените нации Независима интернационална комисия за следствия в Украйна, съобщи ДПА.

Необходимо е " да се проверяват още известия за хипотетично прекачване в Руската федерация на деца от институции от краткотрайно окупираните територии, както и информации за ускорени процедури за предоставяне на поданство и осиновяване на тези деца ", сподели членът на комисията Ясминка Джумхур. Според нея към този момент комисията не може сама да удостовери тези известия, тъй като не е обитавала на окупираните територии, само че има проекти да го направи. Джумхур не можа да посочи броя на тези деца, само че означи, че той е забележителен.

Председателят на комисията Ерик Мьозе описа за визитата ѝ в Буча и Ирпин, където хората са описвали безразборни убийства на цивилни, разрушение на имущество и грабежи, а също набези против инфраструктура и учебни заведения, осъществявани от съветски бойци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР