Деца, лишени от родителски грижи, създадоха и нарисуваха финал на

...
Деца, лишени от родителски грижи, създадоха и нарисуваха финал на
Коментари Харесай

Деца нарисуваха продължение на номинираната за „Оскар” анимация „Сляпата Вайша”

Деца, лишени от наставнически грижи, сътвориха и нарисуваха край на творбата „ Сляпата Вайша ". Историята на момичето, което с лявото око виждала единствено в предишното, а с дясното – в бъдещето, развълнува хиляди по целия свят и стигна до аления килим на Оскарите.

Снимка: btvnovinite.bg

Как наподобява Вайша в детските очи, разбираме от илюстрациите на децата в ателие „ Прегърни ме ", което е трансформирало изкуството в идея.

„ Искаме да ги създадем положителни хора и да им дадем куража и вярата, че могат да трансформират, в случай че са задоволително работливи, талантливи”, изяснява Милена Нейова, основател на ателие „ Прегърни ме ".

Снимка: btvnovinite.bg

Децата даже измислят собствен край, в който побеждава любовта.

„ Съжалявам единствено, че не направихте това нещо, преди да приключим кино лентата „ Сляпата Вайша ". Ако го бяхте създали и ми го бяхте дали, щяхме да спечелим „ Оскар”, споделя режисьорът Теодор Ушев.
Още една влиятелна кино премия за българския аниматор Тео Ушев Филмът „ Физика на тъгата "
„ Тези деца са създали финала на тази история, който е благополучен, „ хепиенд”, и са го нарисували. Ако можем да им оказваме помощ на тези деца, ще съм доста щастлив”, споделя писателят Георги Господинов, който е създател на описа, трансформирал се в сюжет на анимацията.
Писателят Георги Господинов получи полската литературна премия " Ангелус " Отличието е за е за романа "Физика на тъгата " в превод на Магда Питлак
Всеки, който желае да поддържа идеята на ателие „ Прегърни ме ", може да си купи брошура с илюстрации. От през днешния ден ателие „ Прегърни ме " си има свое място. Създадено с поддръжката на стратегия на общественото министерство. Място за игри и изкуство.

„ Тук ще прожектираме филми, особено подбирани, дребни концерти и спектакли”, разкрива режисьорът Рашко Младенов.
Как план на трима българи стигна до номинация за " Оскар " Авторът Тео Ушев, писателят Георги Господинов и музикантът Котарашки в една история за "Оскар " в "Красив разум "
„ Виждаш, че помагаш на едно дете да стъпи на по-светлата част от живота”, споделя Милена Нейкова.

Вече 14 години децата в ателие „ Прегърни ме " са създатели на щастието - и в творбата „ Сляпата Вайша”, и в личния си живот.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР