Деца, които спят през деня, са по-умни от тези, които

...
Деца, които спят през деня, са по-умни от тези, които
Коментари Харесай

Дневният сън с принос към умствения потенциал на детето

Деца, които спят денем, са по-умни от тези, които са лишени от 2 часа сън след обяд, установиха учени от Съединени американски щати. 
Два екипа от университетите в Пенсилвания и Калифорния анализирали данни от над 3 000 деца на възраст от 10 до 12 години. Така те стигат до заключението, че „ тези от тях, които спят денем, се усещат по-щастливи, по-добре управляват страстите си и имат по-висок IQ “.
Учените акцентират, че са взели поради пола на детето, класа, в който учи, образованието на родителите, както и времето за нощен сън.
Най-силно позитивният резултат на дневния сън бил изразен при деца на 12 години от шести клас, означават откривателите. В тази възрастова група тези, които спели денем, повишили триумфа си с 7,6 %.
Изследователите настояват, че спането денем освен въздейства позитивно на самочувствието и на триумфа в учебно заведение, само че също по този начин понижава времето, което те прекарват с таблети и телефони. Още един плюс за развиването на централната нервна система и интелекта на детето.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР