Деца, които са изправени пред трудни или неприятни житейски ситуации

...
Деца, които са изправени пред трудни или неприятни житейски ситуации
Коментари Харесай

Домашните любимци могат да бъдат най-добрият приятел на детето

Деца, които са изправени пред сложни или неприятни житейски обстановки като заболяване или разлъка на родителите, са по-склонни да се доверяват на домашните си любимци , в сравнение с брат или сестра, твърди ново проучване.

Мат Касълс от университета в Кеймбридж счита, че доста малко внимание се обръща на забележителната роля, която играят домашните любимци в страстите на младежите.

" Те могат да почувстват, че домашните им любимци не ги осъждат ", споделя той. Неговото проучване се основава на 10-годишно изследване на 100 фамилии във Англия. Според Касълс мястото на домашните любимци в живота на младежите не е задоволително прието и мащабът на тяхната значимост мощно се подценява.

 Thinkstock

Емоционална поддръжка

Семейните раздели значат, че в Съединени американски щати децата е по-вероятно да живеят с домакински любим, в сравнение с с биологичния си татко. Според данни от Съединени американски щати две трети от децата живеят с бащите си, а към четири от пет фамилии с деца в ученическа възраст имат домакински любим.

Касълс употребява данни от изследване, извършено от Центъра за проучване на фамилията в Кеймбридж, което наблюдава животът на децата от двегодишна възраст. Информацията за притежанието на домашни любимци се основава на момента, в който децата са били на 12 години.

"Данните за взаимоотношенията с домашните любимци изпъкваха, защото в никакъв случай не ми се е случвало да помисля, да погледна взаимоотношенията с домашните любимци, макар че съм изучавал другите взаимоотношения на децата ", споделя Касълс.

Той допуска, че хората асоциират домашните любимци с игрите на децата и не обръщат внимание на останалите аспекти на тези взаимоотношения . Според него проучванията демонстрират, че деца, изправени пред прочувствени компликации като "тежка загуба, бракоразвод, заболяване, неустойчивост " отдават изключително огромно значение на домашните си любимци.

 Thinkstock

"Тези деца освен се обръщат към домашните си любимци за поддръжка, когато са изправени пред руден интервал, само че даже споделят и се обръщат към домашния си любим доста повече, в сравнение с към брат или сестра.

Това се случва, макар че тези деца са наясно, че домашният им любим в действителност не схваща какво споделят ", безапелационен е Мат Касълс.

 Thinkstock

Домашните любимци са най-хубавите

Изследването демонстрира също, че е доста евентуално децата да имат по-силна връзка с домашния си любим, в сравнение с с връстниците им .

 Thinkstock

Такива взаимоотношения, изключително когато става дум за девойки и кучета, окуражават едно по-социално държание, като "помагане, шерване и работа в екип ".

Тези взаимоотношения с домашните любимци имат и една лечебна страна, защото домашният любим играе ролята на слушател и демонстрира повече съпричастност към децата , в сравнение с записването на проблемите в дневник.

 Thinkstock

Касълс е безапелационен, че за връзките сред дете и домакински любим може да се приказва по същия метод, както за връзките сред братя и сестри. Въпреки че домашните любимци са нещо почтено срещано в фамилиите, Касълс счита, че е налице неналичието на оценка "колко значими са те за нас ".
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР