Деца и техните родители съдят училище в Бургас, чието ръководство

...
Деца и техните родители съдят училище в Бургас, чието ръководство
Коментари Харесай

Родители съдят ръководството на училище в Бургас заради фалшиви извинителни бележки

Деца и техните родители съдят учебно заведение в Бургас, чието управление ги уличило в показване на подправени бележки и ги наказало с пренасяне в независима форма на образование. За проблема оповестява Нова телевизия.

Четиримата младежи са възпитаници в 12 клас и учат в Профилираната гимназия за непознати езици "Васил Левски ".

„ Трябваше да направя доклад на отсъствията през месец октомври – коментира скандалната обстановка класният началник Красимир Чолаков. - Започнах инспекция на всички извинителни бележки, които ми бяха дадени от децата, с цел да извиня отсъствията. Тогава открих, че номерът на амбулаторния лист при две от бележките, които ми даде един от учениците, е един й същ. Те са издадени за интервал от две седмица. През това време ученикът е идвал от време на време”.

Учителят добавя, че младежите не са дали пояснение за подправените бележки.

„ Стигна се до тук, тъй като учебното заведение, като просветителна институция, има функционалност да възпитава и да се опълчва на сходни прояви – безапелационна е директорката на образователното заведение Весела Иванова. - Този казус в образователното заведение стана, тъй като бележките бяха доста. Няма по какъв начин да допуснем сходни случки да станат практика”.

Тя добави, че откакто е схванала за случилото се, незабавно е задействала процедура по определяне истинността на документите.

„ Родителите считат, че това наказване е прекомерно тежко – добавя тя. - Педагогическият съвет взема решение какви наказания да бъдат наложени на учениците, когато нарушават закона. По време на чуването на техните пояснения, децата споделиха, че в действителност са имали други мотиви”.

„ Не сме разговаряли по случая с подправените документи. Говорили сме за това какви уроци могат да научат от тази обстановка. Приемам позицията на родителите, че желаят да ги защитят. Но по този начин те няма да си научат урока”, съобщи психологът на учебното заведение Антония Янакиева.

Родителите на децата, както и лекарят, чието име е забъркано, изрично отхвърлиха да дадат пояснение по случая.

Първото съвещание в Административния съд в Бургас по обжалване заповедта на образователното заведение е планувано за 23 януари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР