Деца и родители ще тръгнат на лов за забавления и

...
Деца и родители ще тръгнат на лов за забавления и
Коментари Харесай

Играта `Дигитални скаути` на Теленор ще обучава деца и родители за онлайн опасностите на 17 октомври |

Деца и родители ще тръгнат на лов за занимания и познания във второто издание на просветителната игра на Теленор, наречена “Дигитални скаути ”. Специалното мобилно приложение ще помогне на децата да научат по какъв начин да заобикалят заплахите в мрежата, до момента в който се забавляват и печелят страхотни награди.

Тазгодишното второ издание на играта ще се организира напълно онлайн на 17 октомври (събота). Приложението е налично изцяло гратис в и, а играта е подобаваща за деца над 7-годишна възраст.

Играта съставлява серия от въпроси на разнообразни тематики, свързани с онлайн сигурността. Сред тематиките са отбрана на персоналните данни, другарство с непознати в интернет, онлайн тормоз сред връстници и медийна просветеност. Играта включва и четири особено основани от известни български инфлуенсъри видео загадки. Децата ще имат задачата да потърсят правилните отговори на тези видео загадки в интернет и по този начин на процедура да ревизират какво са научили.

“Дигитални скаути ” има за цел да ангажира и осведоми децата и техните родители по тематиката за безвреден интернет. В рамките на 24 часа малчуганите могат да преминат през въпросите, които освен ще им оказват помощ отсега нататък, само че и ще им дадат опцията да се забавляват с обичаните си онлайн звезди. Те ще могат и да завоюват една от общо 150 награди, разграничени в няколко категории, измежду които смарт телефони, слушалки, безжични колонки и две мистериозни кутии, цялостни с непредвидени изненади. Част от специфичните награди са готови особено за участниците в играта от известните Павел Колев и Ицака, и Анди Студио.

Играта е част от дългогодишните старания на Теленор за обезпечаване на безвреден интернет и познания за справяне с най-често срещаните онлайн провокации. Компанията поддържа такива начинания от 2006 година насам, като измежду тях са Речник на обществените мрежи и Наръчник за типовете онлайн тормоз. Компанията бе първият телеком в България, който вкара филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат полова корист с деца.

Допълнителна информация за онлайн сигурността можете да откриете на платформата, където се намират просветителни материали, предопределени за деца, родители и учители. Теленор също по този начин е част от, който се координира от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) и Европейската комисия.

Този месец Теленор стартира предлагането и на услугата за отбрана от рискове в интернет “Онлайн отбрана ”, която се задейства и ръководи елементарно и бързо през мобилното приложение MyTelenor. “ ” дава отбрана от разнообразни рискове в интернет, в това число от вируси и други зловредни софтуери, фишинг, спам уеб сайтове, компрометирани уеб страници и други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР