Деца дадоха старта на глобалния протест срещу промените в климата,

...
Деца дадоха старта на глобалния протест срещу промените в климата,
Коментари Харесай

Деца дадоха старт на протестта за климата

Деца дадоха старта на световния митинг против измененията в климата, в който се включиха милиони хора от целия свят.  Той е на път да се трансформира в една от най-големите координирани демонстрации в историята, означават международните медии. Акциите започнаха от Австралия и Нова Зеландия, продължиха в Япония, Индия, Филипините.

В Австралия и на тихоокеански острови деца започнаха милионна стачка след апела на екоактивистката Грета Тунберг към възрастните да вземат ограничения за отбягване на екологична злополука, заяви БНР. От Сидни до Сеул и Сао Паолу деца ще вземат присъединяване в упования максимален в историята групов апел за деяние от страна на придвижването, запалено в обществените медии под хаштага #климатичнастачка (#climatestrike).

Над 5000 събития са планувани за през днешния ден в целия свят, а кулминационната точка им ще бъде огромен протест в Ню Йорк, където на 1,1 млн. възпитаници от към 1800 публични учебни заведения им е позволено да пропуснат учебно заведение.

В Африка - най-уязвимият на климатичните промени континент, стотици хора излязоха по улиците на столици и огромни градове като Найроби и Йоханесбург.

В Европа стачкуващите блокираха мост в Швейцария, излязоха по улиците и даже плажовете на Англия, извършиха площадите на Полша, Украйна, Дания, а в Париж младежите желаеха да бъдат чути от ръководещите, заяви БГНЕС

“Колкото по-млад е човек, толкоз повече ще бъде обиден от измененията в климата, а през днешния ден съвсем не ни се дава думата. Времето да променим нещата е извънредно малко и е доста значимо точно младежите да оглавят тази битка, тъй като те ще са най-засегнати ”, сподели австралийска ученичка.

На фона на многохилядните митинги в Германия и след 18-часови маратонски договаряния държавното управление на Ангела Меркел се контракти да отпусне над 100 милиарда евро до 2030 година за битка с климатичните промени. Те ще се употребяват за понижаване на парниковите излъчвания в строителството, индустрията и превоза, както и за поощряване използването на публичен превоз и влакове.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР