Детронираният наскоро като шампион на Франция тим на Монако допусна

...
Детронираният наскоро като шампион на Франция тим на Монако допусна
Коментари Харесай

Дерайлиралият Монако с второ поредно поражение

Детронираният неотдавна като първенец на Франция отбор на Монако позволи второ следващо проваляне в Лига 1. Като ехтене на багра с 1:7 от Пари Сен Жермен седмица по-рано, в този момент хората на Леонардо Жардим паднаха с 1:3 от средняка Гингам в 34-ия кръг.

Макар че мачът имаше своята тежест в борбата на „ монегаските” да опазят второто място против Олимпик Лион (2-ата позиция носи непосредствено класиране в групите на Шампионска лига, до момента в който третият би трябвало да играе плейоф – б.р.), наставникът им трябваше да импровизира при избора на титуляри поради множеството травми измежду редиците. На всичкото от горната страна звездата Радамел Фалкао се контузи по време на загрявката.

За да стане още по-тежко, Монако още в 21-ата минута остана с човек по-малко на терена. Груба групова неточност в защитата на „ монегаските” разреши на Маркъс Тюрам да стреля към вратата от десетина метра. Тъй като вратарят Сейду Си нямаше да може да реагира, Жемерсон съзнателно спря с ръка пред голлинията влитащата топка. Заради това си деяние бразилецът резонно беше изпъден с пряк червен картон, а Джими Бриан осъществя отсъдената дузпа – 1:0.

В 34-ата минута Гингам удвои с прословут гол. Клеман Грение извърши заучено ъглов удар отляво по офанзивата, като насочи подаването си отвън наказателното поле. Етиен Дидо посрещна топката със злокобно воле, което щеше да скъса мрежата – 2:0.

В самото начало на второто полувреме домакините тотално убиха всякаква конспирация. Никола Бенезет се подигра с Жорже отдясно по офанзивата и нахлу в пеналта. Той даде пас към Бриан, който пропусна топката за Тюрам, а последният точно ориентиран шут прати кълбото в долния ляв ъгъл – 3:0.

Голът на достойнството за Монако пристигна в 63-ата минута. Крайният бранител Алмами Туре се възползва от отлично центриране на Тома Лемар от директен свободен удар. С глава бранителят нанесе параболичен изстрел, който срещна напречната греда и се оплете в мрежата – 3:1.

Във краткотрайното класиране 4 кръга преди края Монако е втори със 70 точки, до момента в който третият и четвъртият надлежно Олимпик Лион и Олимпик Марсилия са с по 69. Петият Рен е вън от сметките, защото има единствено 48 пункта.

Лига 1, 34-и кръг, резултати от неделя:

Амиен – Страсбург 3:1

Метц – Каен 1:1

Тулуза –Анже 2:0

Гингам – Монако 3:1

по-рано през днешния ден: Олимпик Марсилия – Лил 5:1
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР