Детоксикация - едно от онези съвременни понятия, които се използват

...
Детоксикация - едно от онези съвременни понятия, които се използват
Коментари Харесай

Защо нямаме нужда от „детоксикация”

Детоксикация - едно от тези модерни понятия, които се употребяват недобросъвестно от хора и компании, решили да монетизират порива ни към здравословен живот.

Привържениците на детоксикацията настояват, че неприятното качество на храната през днешния ден води до струпване на отрови в тялото ни. Затова през избрани интервали от време е належащо да прекосяваме през процедури и диети, посредством които да се " очистим ".

Кои точно са тези отрови не излиза наяве, а науката не удостоверява, че методите на така наречен детоксикация в реалност водят до елиминиране на сходни токсини.

Наистина, посредством храната и козметиката, която използваме всекидневно, в тялото ни постъпват субстанции, които са ненужни или евентуално токсични, само че в битката с тях имаме правилни помощници, които се грижат за отстраняването им непрекъснато. Това са бъбреците и черният ни дроб.

Една от главните функционалности на черния дроб е да метаболизира евентуално рисковите субстанции в кръвта и да ги изхвърля. За това се грижат и бъбреците, които екскретират токсините в урината, която се изхвърля от организма. И, да, последната е негодна за повторна приложимост, обратно на друга нашумяла в последно време фешън наклонност.

Заедно, вярно функциониращите черен дроб и бъбреци реализират персоналната ни детоксикация във всеки момент от нашия живот.

Така наречената различна медицина употребява разнородни маркетингови подходи, съобразени с пазара по този начин, че да покриват евентуалните желания на всеки. " Методите " на детоксикация се простират от изпиването на големи количества вода, което елементарно може да докара до животозастрашаващо положение, наречено хипонатремия, през банкет само на плодови сокове, до потреблението на комплицирано изглеждащи уреди и вани с вода и електроди, чиято разяждане води до оцветяване на водата, само че производителите им настояват, че това са излезлите от тялото ви отрови.

Всички тези диети и процедури в най-добия случай са просто безполезни, само че постоянно може да застрашат живота ни и да реализираме противоположен на търсения резултат. Както всеки житейски избор, който вършим, решението дали да се доверим на съмнителни обещания за панацея, или не, е значим както за благосъстоянието, по този начин и за джоба ни. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР