Детоксикация - едно от онези съвременни понятия, които се използват

...
Детоксикация - едно от онези съвременни понятия, които се използват
Коментари Харесай

Защо нямаме нужда от детоксикация

Детоксикация - едно от тези модерни понятия, които се употребяват недобросъвестно от хора и компании, решили да монетизират порива ни към здравословен живот .

Привържениците на детоксикацията настояват, че неприятното качество на храната през днешния ден води до струпване на отрови в тялото ни. Затова през избрани интервали от време е належащо да прекосяваме през процедури и диети, посредством които да се " очистим ".

Кои точно са тези отрови не излиза наяве, а науката не удостоверява , че методите на така наречен детоксикация в реалност водят до елиминиране на сходни токсини.

Наистина, посредством храната и козметиката, която използваме всекидневно, в тялото ни постъпват субстанции, които са ненужни или евентуално токсични , само че в битката с тях имаме правилни помощници , които се грижат за отстраняването им непрекъснато. Това са бъбреците и черният ни дроб .

 Снимка 331910

Една от главните функционалности на черния дроб е да метаболизира евентуално рисковите субстанции в кръвта и да ги изхвърля . За това се грижат и бъбреците, които екскретират токсините в урината , която се изхвърля от организма. И, да, последната е негодна за повторна приложимост , обратно на друга нашумяла в последно време фешън наклонност.

Заедно, вярно функциониращите черен дроб и бъбреци реализират персоналната ни детоксикация във всеки момент от нашия живот.

Така наречената различна медицина употребява разнородни маркетингови подходи , съобразени с пазара по този начин, че да покриват евентуалните желания на всеки. " Методите " на детоксикация се простират от изпиването на големи количества вода, което елементарно може да докара до животозастрашаващо положение , наречено хипонатремия , през банкет само на плодови сокове, до потреблението на комплицирано изглеждащи уреди и вани с вода и електроди, чиято разяждане води до оцветяване на водата, само че производителите им настояват, че това са излезлите от тялото ви отрови.

 Снимка 331911

Всички тези диети и процедури в най-добия случай са просто безполезни , само че постоянно може да застрашат живота ни и да реализираме противоположен на търсения резултат. Както всеки житейски избор, който вършим, решението дали да се доверим на съмнителни обещания за панацея, или не, е значим както за благосъстоянието, по този начин и за джоба ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР