Детето ви е в предучилищна възраст или вече е ученик,

...
Детето ви е в предучилищна възраст или вече е ученик,
Коментари Харесай

Как да изберем училище, в което детето ни се чувства добре

Детето ви е в предучилищна възраст или към този момент е възпитаник, само че по някаква причина би трябвало да смени учебното заведение. От месеци насам не сте спрели да разпитвате другари и познати къде е най-добре да го запишете да учи.

Вече се обърквате от толкоз информация. Чудите се по какъв начин в действителност да разберете в кое учебно заведение детето ви ще се усеща най-добре.

Когато преглеждате образователните стратегии и говорите с учители, преценявайте ги по това дали взимат поради седемте качества, които би трябвало да развиват в детето ви, с цел да се усеща то щастливо и да се трансформира в самонадеян, спокоен, сполучлив възрастен.

Умение за учене
Има голяма разлика сред механичното повторение на написаното в учебника и това да научиш едно дете да учи. В първия случай, на хлапето му е скучно и не помни прочетеното съвсем незабавно откакто го изпитат. Във втория то в действителност усвоява материала и не след дълго може да се оправи независимо с уроците по всеки един предмет.

Търсете учебно заведение и учители, които ще научат децата ви да задават въпроси, да вършат разбор и синтез и да систематизират сами знанията си . Така на тях постоянно ще им е забавно, ще учат по-бързо, по-ефективно и ще подхождат умерено и решително към всеки изпит, който ги чака отсега нататък.

Любопитство и въображение
Всички деца са любопитни и имат развинтено въображение. Все по-често, за жалост, се случва тези качества да изчезнат още в началното учебно заведение. Причината е в скучните способи на преподаване, в нетолерирането на лично мнение, в остарелите или несъответстващи учебници.

 Thinkstock

Открийте тази образователна стратегия, в която се съчетават обичайни и новаторски способи на образование. Нейната цел е да предизвика децата да излязат от пасивните си училищен функции и да се трансфорат в откриватели. Да изследват природата, да разиграват урока по история или литература, да вършат опити по физика, да търсят креативен решения на проблемите и да виждат по какъв начин вследствие на напъните им средата и хората към тях се трансформират – това прави децата щастливи. Кара ги да се усещат потребни, можещи и да следват полета на въображението си още по-уверено. И не на последно място – не ги отблъсква от ученето и учебното заведение.

 Thinkstock

Умения и неизменност
Колкото повече неща опитва да прави детето ви, толкоз по-добре. Всички спомагателни занимания с изкуства, спорт, кулинария развиват точността на очите и ръцете, гъвкавостта на тялото, ловкостта, умеенето да се бориш, да губиш, търпението и последователността да стигнеш до победа.

Намерете за детето си учебно заведение, което предлага доста благоприятни условия за спомагателни занимания и може да посещава най-интересните за него. Това ще разшири хоризонтите му, ще го накара по-лесно да се научи на непримиримост и неизменност и ще го събере с деца със сходни ползи. Последното не е маловажно.

Много постоянно дребните фенове на изкуството, естествените науки или по-срамежливите деца се одобряват мъчно от останалите , нямат другари и се усещат подтиснати. Там, където класовете не са огромни, а децата посещават едни и същи клубове по ползи, по-лесно се основават другарства, атмосферата е по-спокойна и отзивчива.

 Thinkstock

Самоувереност и персонален избор
Невнимателните учители и обичайна просветителна система елементарно прекършват самочувствието на децата. Това е и една от аргументите към вас да има толкоз неуверени, нерешителни възрастни, които не могат да отстояват изборите си.

Изберете учебно заведение, в което на децата се дава задоволително независимост да изричат мнение, да взимат сами решения и не им се постановат наказания и санкции на всяка крачка . Търсете място, на което това е главен принцип, сложено е в основата на методите на образование. Със сигурност учителите в сходно учебно заведение ще се отнасят с внимание към всяко дете, ще се държат с него като с персона и няма да се стремят да го оформят по шаблон, а в противен случай.

Вашето дете е неповторимо, със своя характерност и положителните учители ще му оказват помощ да я развие и да не се опасява от грешките, които прави , а да ги приема като един добър урок и ходило към триумфа.

Как да разберете всички тези неща? Посетете авансово учебното заведение, което сте избрали за детето си. Говорете с учителите, поискайте да видите образователната стратегия, попитайте дали може да детето ви да участва на някои от часовете. Огледайте деликатно и материалната база.

Кухнята и столовата, изискванията за спорт, образователните стаи, пособията, които се употребяват при преподаване, спретнатият двор, зеленината – всичко е от голяма важност за здравето, ефикасното образование и спокойствието на детето ви.

 Thinkstock

Всеки родител желае най-хубавото за детето си, по тази причина търсете деликатно, не се тормозете да задавате въпроси и се доверявайте еднообразно на разсъдъка и на вътрешното си чувство .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР