Детето прави първите си неуверени стъпки. След първоначалната еуфория, съвсем

...
Детето прави първите си неуверени стъпки. След първоначалната еуфория, съвсем
Коментари Харесай

Как да придържате правилно малчуганите

Детето прави първите си неуверени стъпки. След първичната еуфория, напълно разумно идва идващият, извънредно значим въпрос.

Как да му помогнете да бъде по-уверено, без да го стресирате и по най-правилния вероятен метод?

Обикновено сме привикнали да виждаме следната картинка: детето пробва да върви, а неговата майка е зад него, мощно приведена, крепко хванала двете му ръчички в своите.

Но дали това е точният метод? Не, не е вярно!

И не, тъй като ще измененията по някакъв метод опитите на детето да пристъпва, а поради гърба на мама.

Това е една от най-честите неточности, които вършат родителите, в старанието си да оказват помощ на мъника, настояват експертите.

Ето 3 съвета, които ще ви оказват помощ да придържате детето по верния метод, освен при първите му стъпки, а и когато го пренасяте от едно място на друго.

1. Как го подхващате с ръцете си

Когато изваждате детето от кошарата, бебешката количка или масата за преобличане, в никакъв случай не се навеждайте мощно над него. И никога не се изкривявайте на една или друга посока.

Приближете се допустимо най-близо до опорната повърхнина, поставете едната ръка под краката му, а другата под главата, с цел да я поддържате при повдигането, и едвам тогава се наведете, само че напълно леко напред, с цел да изправите и извадите детето от мястото, където се намира.

2. Не го притискайте прекомерно мощно към гърдите си

Така единствено натоварвате гърба и раменете си, което води до появяването на неприятни болки.

Поставете едната ръка сред краката му и прилепете гърба му към гърдите си, до момента в който с другата ръка го обвивате и подхващате бедрото му.

По този метод хватката е доста здрава, а главата му лежи сред рамото и гърдите ви. Така детето може да изследва свободно околния свят, а вие да не натоварвате гръбнака си.

3. Когато направи първите си стъпки

Вместо да го подкрепяте откъм гърба и от горната страна, мощно приведени, по-правилно е да клякате и да го подкрепяте под мишниците.

Разбира се, това е по-изморителната поза, само че дребното скоро също ще се умори и тогава може да се изправите и да го върнете в количката или кошарата.

Но пък гърбът ви ще бъде в сигурност.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР