Детето, което падна от втория етаж в Пловдив, вече е

Детето, което падна от втория етаж в Пловдив, вече е ...

Подобрява се състоянието на детето, което падна от кооперация в Пловдив.


Детето, което падна от втория етаж в Пловдив, вече е в стабилно състояние и не е в интензивното отделение на болницата. Ако на родителите бъде повдигнато обвинение, че са го оставили без надзор по време на ицидента, социалните служби ще преценят дали да го изведат от семейството.

Пловдив

На детето ще бъде направено ново изследване със скенер утре и ще бъде прегледано от невролог. Момиченцето, което е на година и три месеца, беше прието в болницата с тежка черепно-мозъчна травма. От полицията потвърдиха първоначалната информация, че родителите, които са спели по време на инцидента, преди това са пили алкохол.
ст. комисар Йордан Рогачев - директор на ОД на МВР - Пловдив: С изпробване на техническо средство за употреба на алкохол на двамата родители е отчело наличие от над 1 промила и за единия, и за другия родител.
Предстои социалните служители да подготвят доклад, който ще бъде представен по досъдебното производство. Въпреки че първоначално родителите не са били задържани, наблюдаващият прокурор ще реши дали да им бъде повдигнато обвинение.
ст. комисар Йордан Рогачев - директор на ОД на МВР - Пловдив: Прокуратурата по нейна преценка и като напреднем с разследването вече ще се види типа на повдигнатото обвинение.
Ако бъде доказана вина, наказанието за оставяне на малолетно дете без надзор е лишаване от свобода до три години и обществено порицание.

Източник: bnt.bg