Детектив Арън Фолк се завръща във вълнуващ трилър, от авторката

...
Детектив Арън Фолк се завръща във вълнуващ трилър, от авторката
Коментари Харесай

Арън Фолк се завръща във вълнуващ трилър - slava.bg

Детектив Арън Фолк се завръща във трогателен трилър, от авторката на „ Сушата “. Очаквайте на 30 юни с логото на издателство „ Хермес “. След изумителния триумф на дебютния си разказ „ Сушата “ австралийската писателка Джейн Харпър продължава да радва феновете на престъпните романи и трилъри.

С новата си книга Харпър ни придвижва в дивата пустота на Австралия, която става сцена на разтърсващо закононарушение, а детектив Арън Фолк още веднъж е в центъра на събитията. Пет служителки на счетоводна компания вземат присъединяване в любителски горски преход в сърцето на Австралия. Само четири от тях доближават крайната точка. Маршрутът е умислен като способ за сближение на сътрудници, който да подложи на тестване отборния им дух и устойчивост.

Или най-малко по този начин твърди уеб сайтът на туристическата организация – уредник. Федералният сътрудник Арън Фолк е последният човек, с който изчезналата Алиса Ръсел се пробва да се свърже, преди пустошта да я погълне. Тя разполага с значима информация, която може да коства скъпо на работодателя й. Между горските рейнджъри и локалната власт се прокрадват клюки за сериен палач, който се укрива в местността.

Когато оживелите дами описват за случилото се по време на прехода, историите им са изпълнени със боязън, принуждение и предадено доверие. Арън стартира да подозира, че зад случилото се с Алиса стои нещо в действителност подло. С помощта на Кармен, колежка от отдела, той се впуска в търсене на отговори. С всеки минал час възможностите Алиса да бъде открита жива понижават. Ще успее ли Фолк да разкрие мистерията, преди неизказаната загадка да изчезне вечно в дивата пустота?

Писателката Джейн Харпър е родена в Манчестър, само че се реалокира със фамилията си в Австралия, когато е на осем. Получава австралийско поданство, след което се завръща във Англия и приключва британски и история в университета в Кент, а след това специализира публицистика. Работи за вестник „ Хъл Дейли Мейл “ в продължение на няколко години, по-късно се открива в Австралия, където работи за два локални ежедневника.

Дебютният й разказ „ Сушата “ се появява на пазара при започване на 2017 година и попада в класациите за бестселъри на „ Ню Йорк Таймс “ и „ Амазон “, правата за издаването му са продадени в тридесет и шест страни. Правата за филмиране на романа са закупени от продуцентската компания на Рийз Уидърспун, а ролята на Арън Фолк е поверена на австралийския артист Ерик Бана.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР