Дете, родено в Индия, страдало от сиреномелия или синдром на

...
Дете, родено в Индия, страдало от сиреномелия или синдром на
Коментари Харесай

Лекари изродиха бебе, но това което видяха ги изуми напълно

Дете, родено в Индия, страдало от сиреномелия или синдром на русалката. Животът му се оказал доста къс - по-малко от час. Има случаи, когато децата-русалки живеят доста по-дълго, написа Блиц.

``
реклама

Детето със синдром на нимфа, на което краката са се сраснали и наподобяват на на опашката на нимфа, се родило в индийския регион Лакхимпур-Кхери, щата Утар Прадеш, оповестява The Times of India.

Според информацията,  22-годишна бременна жена с контракции е била превозена в болница в събота, 27 юли. Раждането на детето е протекло обикновено, само че когато то се появило на бял свят, лекарите се изумили - бебето имало сиреномелия. Освен това, не било допустимо даже да се откри полът на детето.

Лекарите желали да предложат на родителите на детето-русалка да го реалокират в окръжна болница в столицата на региона Лакхимпур под наблюдението на по-квалифицирани експерти, които имат достъп до нужното съоръжение. Но не били подхванати сходни дейности, тъй като детето умряло.

Синдромът на нимфа се появява в един случай на 100 000 здрави бебета. Науката към момента няма изясненост за аргументите, които са решителен фактор при раждането на децата русалки.

Синдромът на русалката се смята за смъртоносна патология. Има обаче случаи, когато бебета със сиреномелия са съумели да оцелеят след раждането си. През 1999 година се роди момичето-русалка Шайло Пепин. За изненада на лекарите момичето живяло съвсем 10 години и умряло през 2009 година.

Историята на друго момиче-русалка, американката Тифани Йорк, е удивителна. Тифани е родена през 1980 година и през днешния ден тя е единственият човек, роден със сиреномелия, който е претърпял интервенция за делене на „ опашката “ и живее от този момент много дълго време. Като цяло, тя трябвало да преживее през повече от 150 интервенции, преди лекарите освен да разделят краката й, само че и да поправят проблемите, свързани с нарушение на вътрешните органи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР