Дете, родено днес в България, може да развие 68% от

...
Дете, родено днес в България, може да развие 68% от
Коментари Харесай

Световната банка: Родено у нас дете разгръща 68% от потенциала си

Дете, родено през днешния ден в България, може да развие 68% от капацитета си в границите на един живот. За първи път Световната банка прави световна ранглиста на показателя на човешкия капацитет - на персоналния триумф съгласно средата. България се намира на 44 място от 157 страни. Изследването беше показано от основния изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева във видеоконферетна връзка с български медии. Георгиева е в Индонезия, където завърши годишната среща на международната банка и интернационалния валутен фонд, с присъединяване на 180 финансови министри от целия свят.

 © Българска национална телевизия
Индексът на Световната банка мери човешкия капитал, който едно дете, родено през днешния ден, може да доближи до 18-годишна възраст, и разкрива продуктивността на идващото потомство служащи.

Според световния показател, девойките в България могат да разпрострат 71% от капацитета си, а момчета - 65%. Осредненият показател за България е 68.

Учениците у нас имат междинен резултат от 498 точки по канара, в която 625 съставляват високо достижение, а 300 - минимално.
Кристалина Георгиева, гл. изп. дир. на Световната банка: Какво ни дава този показател? Той дава видимост на това, какъв брой е значимо да се влага в човешки капитал. Ако желаеме да сме богати на следващия ден, би трябвало да влагаме в децата си през днешния ден.
На първо място в класацията са Сингапур, страните от Южна Азия и Европа.
 © Българска национална телевизия Кристалина Георгиева, гл. изп. дир. на Световната банка: Имаме 28 страни, които по свое предпочитание желаят да бъдат сред първите и да търсят прагматично пътища за повишение на своя човешки капитал.
Световната банка и МВФ предвиждат и леко закъснение на растежа на световната стопанска система - от 3,9 на 3,7% тази година.
Кристалина Георгиева, гл. изп. дир. на Световната банка: Най-голямата паника е обвързвана със международната търговия. И това, че към момента нямаме изясненост за решение на различията сред Китай и Съединени американски щати.
На срещата на финансовите в Индонезия, в която взе участие и българският Владислав Горанов, са разисквани и ограничения за справяне с климатичните промени: вложения в нисковъглеродни технологии и остойностяването на излъчванията им, с цел да е ясна цената на всеки план.
Кристалина Георгиева, гл. изп. дир. на Световната банка: В името на бъдещето на нашите деца би трябвало да свалим уверено въглеродните излъчвания, с цел да имаме бъдеще.
Световната банка е решила да отпусне заем до 1 милиарда $ на Индонезия за възобновяване след земетресението и последвалото цунами, взели хиляди жертви. Кристалина Георгиева тези дни е обиколила най-засегнатите региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР