Дете на година и 2 месеца беше спасено с уникална

...
Дете на година и 2 месеца беше спасено с уникална
Коментари Харесай

Лекари от Пирогов и ВМА спасиха дете с рядък тумор на черния дроб

Дете на година и 2 месеца беше избавено с неповторима за България интервенция. Както съобщихме още през вчерашния ден, лекари от " Пирогов " и Военно-медицинската академия извадиха необичаен израстък от черния дроб на момиченцето. До в този момент такива интервенции на деца са правени единствено в чужбина.

Преди към 2 месеца родителите на момиченцето напипват издутина в корема до момента в който сменят пелените. След прегледи и проучвания в " Пирогов " схващат, че бебето е с необичаен недоброкачествен израстък на черния дроб.
Проф. Никола Владов, шеф клиника " Чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология ", ВМА: Детето беше с един огромен израстък, който се сподели хепатобластон. И откакто беше лекуван в онкохематологията на Исул беше понижен размерът на тумора.
Единственият късмет детето да бъде избавено е интервенция.
Проф. Никола Владов, шеф клиника " Чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология ", ВМА: Това са редки тумори и за това до момента те не са се оперирали в България, тъй като доста постепенно се набира опита за лекуване а тези болести.
Екипи на " Пирогов " и ВМА сплотяват напъните си и оперират детето.
Проф. Никола Владов, шеф клиника " Чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология ", ВМА: Това демонстрира, че в България имаме благоприятни условия да се вършат тези интервенции. Просто би трябвало да се сътвори добра организация и нещата се случват.
Туморът е отхвърлен. Момиченцето ще се възвръща в детската реанимация на " Пирогов ". Предстоят му още химиотерапии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР