Дете на 5 години пострада при катастрофа на училищен автобус

...
Дете на 5 години пострада при катастрофа на училищен автобус
Коментари Харесай

Нова катастрофа с училищен автобус, дете на 5 години пострада в Маданско

Дете на 5 години пострада при злополука на учебен рейс и лек автомобил в маданското село Равнища (обл. Смолян). Инцидентът станал през вчерашния ден към 12:50 ч., когато лек автомобил " Фолксваген Поло " се удря в рейса, оповестява " Дарик ".

Според първични данни от полицията, зад кормилото на автомобила е бил 33-годишен мъж, който се движел с несъобразена скорост по отношение на релефа на пътя и пътните условия. На дясна крива, при приложимост на спирачки, колата се поднесла в лявата част на пътното платно и се блъснала в насрещно движещия се учебен рейс.

При случая леко ранено е 5-годишно момче от с. Равнища. Детето е с повърхностна контузия по главата, без заплаха за живота. Оказана му е здравна помощ от екип на Центъра за Спешна помощ-Смолян и е освободено.
Използвани са предпазни колани, оповестяват от полицията. В учебния рейс са се возили общо осем деца от учебните заведения и детските градини в региона, като се е движел по направление с. Равнища - с. Лещак - с. Средногорци.

Веднага след случая водачът на рейса е оказал първа помощ да потърпевшото дете, като в същото време е потърсена помощ и от незабавните медици.
" Автобусите всяка заран се ревизират от монтьор, а водачите минават през медицински обзор, след което им се прави и инструктаж. До ден сегашен не е позволен рейс в нередовност да излезе на пътя, както и водач, който има медицински проблеми ", твърди Бисер Базеников от Община Мадан, който директно дава отговор за тази активност.

Само за ден това е втори случай с учебен рейс в страната. Вчера сутринта тежка злополука сред кола и рейс стана и в Разградско, като за наслада нямаше потърпевши деца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР