"Дете на 4 години, посещаващо детска ясла в Кюстендил, е

...
"Дете на 4 години, посещаващо детска ясла в Кюстендил, е
Коментари Харесай

4-годишно дете от детска ясла в Кюстендил е с коронавирус

"Дете на 4 години, посещаващо детска ясла в Кюстендил, е с потвърдена позитивна проба за ковид ", заяви на брифинг кметът на града Петър Паунов.
Контактните деца в групата са 18, на които на следващия ден следва да бъдат взети проби за проучвания. Изследвани ще бъдат и четиримата души от личния състав на детското заведение, които ще останат под карантина, считано от 26 юни.
"Това е последният ден, в който детето е посещавало детското заведение ", посочи Паунов. Той уточни, че следва да бъде направена цялостна стерилизация на детското заведение, а групата, посещавана от болното дете, ще бъде затворена краткотрайно.
Броят на децата в детска градина "Славейче " е 99, които са разпределени в пет групи. Останалите групи ще продължат да работят, сподели Паунов. Състоянието на детето е положително, допуска се, че се е заразило от единият си родител, който също е с позитивна проба.
В момента 297 поданици на община Кюстендил са под карантина, а болните са 130. От тях 13 са в болница, трима от които са в тежки положение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР