Дете е с тежки изгаряния, след като пропадна в дупка

...
Дете е с тежки изгаряния, след като пропадна в дупка
Коментари Харесай

Без опасност за живота е детето, паднало в изкоп с вряла вода във Велинград

Дете е с тежки изгаряния, откакто пропадна в дупка на аварирал тръбопровод във Велинград. Момиченцето е превозено до София и е настанено в болница " Пирогов ". От Община Велинград са разпоредили инспекция за аргументите и собствеността на спуканата тръба, по която тече вода с температура 90 градуса.

Велинград

Сред притеклите се на помощ е Никола Димитров, който живее на метри от мястото на случая.

Никола Димитров: Децата си играеха тук, 7-8 деца бяха и в един миг детето с левия крайник беше потънало. Отворила се беше дупка. Явно е напивало изпод.

Инцидентът става при каптаж " Мизинка ", когато 12-годишното момиче безусловно пропада в почвата. Момичето не подозира, че под краката ѝ има ВиК повреда.

Детето съумяло да излезе относително бързо, благодарение на приятелите си. То е настанено в болница с тежки изгаряния, само че без заплаха за живота. Оказва се, че на мястото е минавала тръба, по която тече вода с температура 90 градуса. Кметът на община Велинград е разпоредил цялостна инспекция по случая.
Костадин Коев - кмет на община Велинград: Това, което съм разпоредил, е да се откри повода за повредата. Кой ръководи, стопанисва и поддържа даденото оборудване, в тази ситуация водопоровода, който е аварирал. Разпоредил съм да се обследва освен сондажа на " Мизинка ", а и на " Власа ". Това са двата сондажа в кв. " Каменица ", които са дадени за стопанисване от общината.
Кметът добави, че са в непрекъсната връзка със фамилията на потърпевшото момиченце. Взето е решение общината да подкрепи лекуването на детето със средства от общинския взаимен фонд. По случая стартира инспекция и Районната прокуратура в курортния град.
 ​Дете е с тежки изгаряния, откакто падна в ров с вряла вода във Велинград ​Дете е с тежки изгаряния, откакто падна в ров с вряла вода във Велинград
Дете е с тежки изгаряния, откакто пропадна във ненадейно отворила се дупка на аварирал тръбопровод във Велинград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР