Дeстилерията Highland Park ще представи лимитирана серия, посветена на легендарни

...
Дeстилерията Highland Park ще представи лимитирана серия, посветена на легендарни
Коментари Харесай

Дeстилерията Highland Park представя лимитирана серия, посветена на легендарни моменти от българската история

Дeстилерията Highland Park ще показа лимитирана серия, отдадена на именити моменти от българската история. Концепцията включва серия от 3 колекционерски бутилки, които ще отбележат 3 основни победи на Първото българско царство „ Highland Park България 681 “ маркира годината, в която Византийската империя признава съществуването на българската страна след успеха на прабългарите, предвождани от хан Аспарух, „ Highland Park България 811 “ е отдадена на успеха на хан Крум над войските на Византия, а бутилката „ Highland Park България 917 “ – на триумфа на цар Симеон при Ахелой през 917 година

Дистрибуторът на марката у нас - Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, ще показа 14-годишното уиски „ Highland Parк България 681 “, лимитирано до 554 бутлики, на Whisky, Rum & Wine Master Test, който ще се организира на 29 и 30 март в София, а другите две специфични бутилки от серията – надлежно в края на тази година и напролет на 2020 година С алкохолен градус от 58,4% vol. първото колекционерско издание е още по-интересно за ценителите, а наличната базова цена от 259 лева ще притегли фенове и отвън кръга на най-страстните колекционери.



Проекът на Highland Park, въодушевен от обстоятелството, че България е една от най-старите страни в Европа, която не е променяла името си от основаването си насам, е неповторим в международен мащаб както с тематиката си, по този начин и с това, че за първи път дестилерията пуска на пазара артикули с етикет на кирилица.

Миналата година Highland Park показа на ценителите лимитирана серия, бутилирана от една бъчва, обозначена с името България. Сериите, бутилирани единствено от една бъчва (Single cask), са високо ценена и неведнъж награждавана процедура в уиски промишлеността. Подобни колекционерски стратегии с името на избрана страна, обещано уиски събитие или съответна околност са присъщи за марката Highland Park и провокират огромен интерес измежду уиски феновете по целия свят. Страната ни бе първата славянска страна и първата страна от Централна и Източна Европа, която е част от тази стратегия.

За Highland Park:

Основана през 1798 в Оркни, Highland Park е една от най-отдалечените шотландски уиски дестилерии. За повече от 200 години дестилерията комбинира старите обичаи и най-хубавата майсторска направа, с цел да реализира съвършения усет. Дестилерията предлага за българския пазар 10, 12, 18, 25, 30 и 40-годишно сингъл малт уиски, както и лимитирани и колекционерски серии всички високо ценени от специалисти и ценители. Highland Park печели редица влиятелни награди, измежду които 2011 World Whisky Awards, „ Best whisky in the world 2009” от World Whisky Awards, както и 4 двойно златни награди от San Francisco World Spirits Competition 2009. У нас марката се дистрибутира от Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР