Деспотични практики като налагане на волята над другите и произволна

...
Деспотични практики като налагане на волята над другите и произволна
Коментари Харесай

Китайски министър в Русия: Потискането на други държави ограничава правото им на независимост

„ Деспотични практики като налагане на волята над другите и случайна интервенция във вътрешните работи на други страни водят до даже по-силна съпротива и опозиция от страна на интернационалната общественост. Такива неправилни решения не позволяват непознатите страни до правото им на самостоятелност и развиване “.

Това съобщи китайският боен министър Ли Шанфу в Русия, където е на аудиенция поради присъединяване в 11-ата Московска конференция по интернационална сигурност.

 

Според Шанфу сигурността и развиването са фундаментални права, присъщи на всяка страна. „ Те не би трябвало да бъдат извънредни привилегии на избрани страни. Ограничаването и потискането на други страни – такива дейности освен не подхождат на законите за икономическо развиване, само че също по този начин изцеждат доверието на хората “, съобщи китайският министър, без да загатва защо тъкмо приказва.

 

В диалога си с съветския боен министър Шанфу повтори позицията на Пекин, че Тайван е неизменима част от континентален Китай и не е друга страна. " Въпросът за Тайван е чисто вътрешно дело на Китай и намесата на каквито и да било външни сили тук е неприемлива. Обединението на Китай е неудържима историческа наклонност и опитът да се употребява тайванският въпрос за въздържане на Китай, е жертван на крах. В името на един по-справедлив свят би трябвало да се обединим и да се противопоставим на демократичната политика на властта ", съобщи министърът.

 

Китайската войска е солидна мощ в поддържането на международния мир, посочи Шанфу. " Готови сме да задълбочим всестранното практическо съдействие с въоръжените сили на страните по света и взаимно да използван Глобалната самодейност за сигурност ", сподели той.

 

" Разгръщаме боен продан с повече от 158 страни. Китайско-руските връзки на всеобхватно партньорство и стратегическо взаимоотношение, които навлизат в нова епоха, не престават да се развиват устойчиво ", съобщи китайският боен министър. " Готови сме да засилим военния продан с въоръжените сили на света, да задълбочим военното съдействие със страните от АСЕАН (Асоциацията на страните от Югоизточна Азия) и други прилежащи страни, да повишим равнището на военните връзки с европейските страни и Европейски Съюз и да укрепим обичайното другарство със страните от Латинска Америка, Карибския басейн, южната част на Тихия океан и така нататък, като непрекъснато разширяваме кръга на приятелите на основата на тъждество, взаимно доверие, съдействие и взаимна полза ", добави още Ли Шанфу.

 

От Москва китайският министър ще замине за Беларус, където ще организира публично посещаване от 16 до 18 август. По време на визитата са планувани срещи с управлението на беларуското министерство на защитата за разискване на " настоящи въпроси на двустранното военно съдействие в области от съвместен интерес ". Също по този начин Шанфу ще посети редица военни обекти на Въоръжените сили на Република Беларус, гласи формалното известие от Минск.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР