Десноцентристките християндемократи и левоцентристките социалдемократи, които след Втората световна война

...
Десноцентристките християндемократи и левоцентристките социалдемократи, които след Втората световна война
Коментари Харесай

Анкета сочи, че ХДС/ХСС и ГСДП са стигнали ново електорално дъно в Германия

Десноцентристките християндемократи и левоцентристките социалдемократи, които след Втората международна война се редуваха да ръководят в Германия, реализираха ново най-ниско ниво в рейтингите си.

Това сочат резултатите от нова анкета, оповестени през вчерашния ден и представени от ДПА. Анкетата на "Дойчландстренд " по поръчка на публичната телевизия А Ер Де е осъществена измежду 1040 респонденти в сряда и четвъртък тази седмица. Християндемократическата партия (ХДС) на канцлера Ангела Меркел дружно с баварската си сестринска партия Християнсоциален съюз (ХСС) получават поддръжката на 25 на 100 от гласоподавателите съгласно "Дойчландстренд ". Традиционните им съперници от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) са на равнище 14 %. И двете партии имат спад от един пункт по отношение на изследване отпреди седем дни. Тези данни значат, че в случай че има федерални избори в неделя, сегашната ръководеща коалиция от ХДС/ХСС и ГСДП няма да разполага с парламентарно болшинство.

Зелените бележат растеж от два пункта до 19 на 100 - най-голям техен резултат от септември 2011 година, с който те са подреждат на второ място след консерваторите. Трета е антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия " с непроменените 16 %. Либералите от Свободната демократическа партия прибавят един пункт до 11 %, а Левите (крайната левица) имат спад от един пункт до 9 на 100, съобщи ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР