Десноцентристки лидери в Италия, където в неделя ще има парламентарни

...
Десноцентристки лидери в Италия, където в неделя ще има парламентарни
Коментари Харесай

Десноцентристки лидери в Италия се страхуват от Движението Пет звезди

Десноцентристки водачи в Италия, където в неделя ще има парламентарни избори, са разтревожени от силата на ориентираното против върхушката Движение " Пет звезди ", съобщи Ройтерс.

Днес е последният ден от предизборната акция, а съгласно социологическите прогнози никоя партия няма да реализира безапелационна победа.

Десноцентристката коалиция на някогашния министър-председател Силвио Берлускони евентуално ще бъде най-големият блок в Народното събрание, а Движение " Пет звезди " съвсем несъмнено ще е най-голямата обособена партия.

Управляващата левоцентристка Демократическа партия заплаща цената на анемичното икономическо възобновяване след най-тежката криза от Втората международна война и може да се подреди на трето място.

Преди две седмици влезе в действие възбрана за социологически изследвания, само че партиите организират свои анкети. Десни водачи разкриха през вчерашния ден, че се опасяват от възможна победа на Движение " Пет звезди " в южните региони на Италия.

" Те се показват в действителност добре, в действителност добре ", сподели лидерката на партията " Италиански братя " Джорджа Мелони, чийто коментар, насочен към нейни съдружници, беше уловен от микрофон по време на предизборна демонстрация.

Рафаеле Фито, който оглавява партията " Ние сме с Италия ", съобщи, че поддръжката за Демократическата партия " рухва " на юг.

" О, Боже ", възкликна водачът на Северната лига Матео Салвини, като добави, че се надява поддръжката за Демократическата партия да остане над 20 %, което да помогне за удържането на Движение " Пет звезди ".

В различен коментар, уловен от микрофон, Мелони сподели на Салвини, че Северната лига ще победи партията на Берлускони " Напред, Италия ".

Берлускони се е споразумял с най-големия си съдружник - Северната лига, че партията, която завоюва най-вече места, ще реши кой да бъде министър-председател.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР