Десният бек на Сао Пауло Даниел Алвеш обсипа със суперлативи

...
Десният бек на Сао Пауло Даниел Алвеш обсипа със суперлативи
Коментари Харесай

Дани Алвеш: Гуардиола е гений, който футболът ни е поднесъл като подарък

Десният бек на Сао Пауло Даниел Алвеш обсипа със суперлативи някогашния си ментор в Барселона и сегашен подобен на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола, който дефинира за “гений, който футболът ни е поднесъл като подарък”.

“Мисля, че Пеп е талант, който футболът ни е поднесъл като подарък под формата на треньор и човек. Той изкарва най-хубавото от всеки състезател както от тези, които играят доста, по този начин и от тези, които не играят толкоз, създавайки взаимоотношения с огромен почит сред тези вътре в тима. Това го слага в доста специфична позиция в живота ми. Мисля, че той е талант, който е систематичен перфекционист, само че не и конформист. Където и да отиде, може да запише малко или доста победи, само че съм уверен, че състезател, работил с него, в никакъв случай няма да е същият. Всеки ден научаваш нещо, все едно си на лекция в лицей. Това си е дисциплинираност, тъй като научаваш освен това.
Dani Alves Pep Guardiolahttps://t.co/pn4OFy6R2E
— Goal News (@GoalNews) 1 октомври 2019 година Не мисля, че Барселона при него беше най-близка до съвършенството. Смятам, че този тим беше самото съвършенство. Бях част от най-хубавият отбор в историята на футбола поради метода, по който играхме и правихме нещата, както и поради това по какъв начин се допълвахме. Бях там осем години и завоювах 23 трофеи с тези съотборници. Вярвам, че това е нещо историческо. Не съм огромен идеалист, само че този интервал в кариерата ми към момента е най-специалният за мен, тъй като реализирах неповторими и невъобразими неща”, съобщи Алвеш пред CNN.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР