Десницата в лицето на депутата от ДБ Стоян Михалев и

...
Десницата в лицето на депутата от ДБ Стоян Михалев и
Коментари Харесай

Десницата зове за бойкот на Трети март

Десницата в лицето на депутата от Демократична България Стоян Михалев и негови сътрудници приканиха като реакция против съветската инвазия в Украйна честванията за Националния празник Трети март да бъдат анулирани и бойкотирани. Едновременно с това в редиците на парламентарната група се разисква дали да не изиска публично оставката на военния министър Стефан Янев поради вчерашното му повтаряне на съветската дума за войната - " военна интервенция ".

В четвъртък вечерта някогашният народен представител от Демократична България Калоян Янков разгласява онлайн петиция с настояването Янев да бъде отхвърлен.

По-рано през днешния ден пък писателят и професор по културна антропология Ивайло Дичев първи инициира концепцията за протест на " нелепата дата трети март ".

" Призовавам да бойкотираме 3 март - това не може да е националният празник на страната ни! А и в този миг е моментът да преместим паметниците на съветската армия в музея ", аргументура се той.

За последно Трети март бе подложен на " офанзива " от Ранобудните студенти в разгара на митингите против държавното управление на Пламен Орешарски, а през 2009 година поради напрежение по религиозна линия водачът на тогавашната дейна партия РЗС Яне Янев реши да не се слива с държавните мъже за националния празник.

ТЕМА преди 5 минути 75 преди 13 минути 228 преди 15 минути 583
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР