Десните и евроскептичните партии се очаква да нараснат на следващите

...
Десните и евроскептичните партии се очаква да нараснат на следващите
Коментари Харесай

Десните и евроскептичните партии вървят към голям успех на европейските избори през 2024 година

Десните и евроскептичните партии се чака да набъбнат на идващите европейски избори за сметка на центристките партии, написа в собствен разбор европейската редакция на Politico, представена от " Фокус ".

Ако изборите се проведат в този момент, десните Европейски консерватори и реформисти (ECR) ще станат третата по величина група в Европейския парламент - наедно с центристката Обнови Европа - с 89 места.

Това би представлявало голяма облага от 23 места от изборите през 2019 година за от време на време евроскептичната ECR – където най-голямата група е на ръководещата националистическа партия в Полша " Право и правдивост " - като по-голямата част от скока идва от крайнодесните Братя на Италия на италианския министър председател Джорджия Мелони.

По сходен метод крайнодясната група Идентичност и народна власт (ID) би постигнала обилни облаги, спечелвайки 77 места - нарастване с 15 места, което се дължи на скорошния скок на Алтернатива за Германия (АзГ) в анкетите.

Очакваното придвижване надясно отразява по-широка наклонност в националните избори в Европа, където гласоподавателите в страни като Италия, Финландия и Гърция от ден на ден издигат по-консервативни и твърдо десни партии.

Въпреки това анализът на POLITICO демонстрира, че дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП) ще резервира мястото си като най-голямата група в Народното събрание, макар плануваната загуба от 12 места, което я свежда до 165 места.

Лявоцентристките социалисти и демократи (S&D) даже биха спечелили две места, с цел да запазят мястото си като група номер 2 в Народното събрание със 145 места. Ренова би изгубил 12 места, с цел да изравни ECR на третото място, демонстрира анализът.

Това значи, че обичайна огромна коалиция на ЕНП, социалдемократите и Ренова, която обгръща демократичните партии, ще резервира ясното си болшинство над евентуален нов десен алианс на EPP, ECR и Renew.

Наскоро обаче ЕНП сподели предпочитание да си партнира с ECR, като се съюзи с групата, с цел да се опълчи на законодателството за Зелената договорка.

Най-големите губещи на изборите ще бъдат Зелените, които ще запазят единствено 48 места, загуба от 24 места, до момента в който групата на левицата ще завоюва осем места, само че ще остане най-малката група в Народното събрание с 45 места.

Европейците ще се насочат към урните от 6 до 9 юни идната година, с цел да изберат 705 евродепутати, които да ги съставляват в Брюксел. Очаква се броят на членовете на Екологичен потенциал да се усили до 720 за изборите през 2024 година, само че защото измененията към момента би трябвало да бъдат публично утвърдени от Европейския съвет и самия парламент, прогнозите на анкетата се основават на сюжет със 705 места.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР