Десктоп процесорите APU Ryzen 3000 още не се продават в

...
Десктоп процесорите APU Ryzen 3000 още не се продават в
Коментари Харесай

Наближава излизането на хибридните процесори AMD Athlon 300GE и 320GE

Десктоп процесорите APU Ryzen 3000 още не се продават в магазините, а в Глобалната мрежа се появи информация за новите хибридни чипове AMD Picasso . Този път данните са на компанията ASRock, с помощта на която стана известно за скорошния анонс на 12 nm процесори Athlon 300GE и 320GE. Тези чипове ще заменят своите 14 nm аналози от семейството Raven Ridge, които се оказаха почтени противници на Intel Pentium.



Хибридните процесори AMD Athlon 300GE и 320GE разполагат с по две Zen+ ядра с поддръжката на многонишкова работа, графичния ускорител Radeon Vega 3 и 1 MB кеш памет от трето равнище. Тактовата периодичност на първия APU е 3,4 GHz, а на втория – 3,5 GHz. Както и техните прародители, температурният коефициент на новите чипове е 35 W и те са съвместими с всички дънни платки с AM4 сокет (необходимо е възобновяване на UEFI фърмуера).



Според тази информация, Advanced Micro Devices работи върху енергийно ефикасни версии на хибридните процесори Ryzen 3 3200G и Ryzen 5 3400G. От показаните по-рано модели новите чипове ще се разграничават ссъс своя TDP от 35 W (преди беше 65 W) и понижена до 3,3 GHz номинална тактова периодичност. Хибридните процесори AMD Picasso също ще имат Pro версии, които са предопределени за потребление най-вече в бизнес бранша.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР