Десислава Трифонова показа допълнително споразумение между Джемкорп, IP3 Corporation и

...
Десислава Трифонова показа допълнително споразумение между Джемкорп, IP3 Corporation и
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подаде сигнал до ДАНС и МВР заради меморандума с Gemcorp

Десислава Трифонова сподели в допълнение съглашение сред " Джемкорп ", " IP3 Corporation " и Министерство на енергетиката

До края на седмицата ГЕРБ ще внесе сигнала си до ДАНС и Министерство на вътрешните работи поради меморандума с „ Джемкорп “. Това заяви в предаването „ Лице в лице “ по депутатът от партията Десислава Трифонова.

" Още в петък внесохме предложение за краткотрайна комисия, която да проверява както подписването, по този начин и дейностите по преустановяване на меморандума. Доколкото имаме информация министърът на енергетиката е упълномощил спомагателна инспекция, която ще откри всички нарушавания, които са осъществени, и желаеме да знаем кой докара компанията, по какъв метод се подписва меморандумът, какви действия са осъществявани по него, има ли заплащания ", сподели депутатът.

По думите ѝ тематиката с „ Джемкорп “ занапред стартира.

" Смятаме, че в тази страна е извънредно време да се върнем към документите, като доказателства, а не всички да се пробват да избавят галеника Кирил Петков и неговата свита ", съобщи Десислава Трифонова.

Тя цитира енергийния министър, който споделя, че сега този меморандум е към момента в действие. Трифонова сподели в допълнение съглашение сред " Джемкорп ", " IP3 Corporation " и Министерство на енергетиката.

По думите ѝ с него се предлага преустановяване на меморандума:

" В което категорично написа, че меморандумът ще бъде преустановен от датата на подписването от отсрещната страна, т.е. от „ Джемкорп, на което стои единствено един единствен автограф. Тоест, едностранно преустановяване с един автограф. Ние нямаме такова нещо “, добави Десислава Трифонова.

Според нея по силата на интернационалното право такова нещо няма.

„ Вътре в меморандума е уредено, че единствено в писмена форма по взаимно единодушие или с едностранно, категорично е написано - когато прекратяваме по взаимно единодушие двата подписа наложително би трябвало да са вътре – на министъра на енергетиката. Тоест, едностранно с един автограф на министъра на енергетиката и двустранно – с подписа в това число на „ Джемкорп “.

В петък сегашният министър на енергетиката към този момент беше заставен, поради всички условия да изпрати едностранно предупреждение, означи Десислава Трифонова.

Предишният е изпратил двустранно съглашение сред него и „ Джемкорп “, което би трябвало да съдържа два подписа, с цел да бъде годно, не един автограф, сподели още тя.

„ Вчера господин Бостанджиев в своето присъединяване при вас си призна, че той не е подписал този документи и не е уведомил българската страна “, добави Трифонова.

По думите ѝ Александър Николов в никакъв случай не е изпращал писмо, с което да желае едностранно преустановяване.

" Напротив – той е основал опция този меморандум да продължи да работи до ден сегашен. Това, че той счита, че в този момент с едно писмо, което занапред ще входира в Министерството на енергетиката и със задна дата ще каже, че го счита за недействителен, това няма никаква правна стойност “, сподели Десислава Трифонова.

Тя акцентира, че той не може да го приключи със задна дата.

„ За Топлофикация - София става въпрос единствено в една точка и тя е нелегално вътре, тъй като принципалът на Топлофикация не е министърът на енергетиката и той в качеството си на какъв е подписал меморандум за нещо, за което не дава отговор. Вътре написа за обмисляне на планове за внедряване на зелената договорка по проекта за възобновяване и резистентност “, изясни Десислава Трифонова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР