Десислава Танева се връща в решаващ за земеделското министерство момент

...
Десислава Танева се връща в решаващ за земеделското министерство момент
Коментари Харесай

Рокада насред разпределяне на 1.5 млрд. лв. агросубсидии


Десислава Танева се връща в решителен за земеделското министерство миг и се чака още в сряда Народното събрание да утвърди назначението ѝ.

Същият ден 15 май изтича срокът за подаване на заявки от земеделците за директните заплащания за Кампания 2019. Тази година тя закъсня с повече от месец и половина и се чака срокът ѝ да бъде продължен с една седмица. Кампанията е значима за разпределянето на дотацията от над 1.5 милиарда лв. за фермерите през тази година.

Очакванията на фермерите са Танева да влезе с летящ старт в земеделското министерство и да реши проблемите, оставени от предшественика ѝ Румен Порожанов. Той влезе в борба с дребните фермери, производителите на биопродукти, плодове, зеленчуци и пчелари. Браншът не го харесваше, тъй като съгласно него защитаваше единствено ползите на едрите фермери и се държеше пренебрежително с дребните. Баба Дора, с избитите козички преди година, по този начин и не получи нови животни макар обещанието на Порожанов.

Макар Десислава Танева като аграрни министър във втория кабинет на Бойко Борисов да върна Порожанов за началник на фонд " Земеделие " в края на ноември 2014 година, двамата имат разминавания по съществени агрополитики.

При встъпването си в служба като министър на земеделието при започване на ноември 2014 година Танева разгласи, че ще насърчи секторите, които останаха подценени по време на първия програмен интервал на България в Европейски Съюз 2007 – 2013 година Така тя заложи на биологичното земеделие и на поддръжката за отглеждането на животни и растениевъдството. Танева вкара обвързаното подкрепяне за производителите на плодове и зеленчуци, което усили дотациите им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР