Десислава Танева е предложена от премиера Бойко Борисов за наследник

...
Десислава Танева е предложена от премиера Бойко Борисов за наследник
Коментари Харесай

Борисов предложи Десислава Танева за стола на Порожанов

Десислава Танева е препоръчана от премиера Бойко Борисов за правоприемник на подалия оставка министър на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, твърди " Труд ".

Проектът на решение за лични промени в Министерския съвет на Република България към този момент е импортиран в Народното събрание.

Припомняме, че по-рано през днешния ден министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов. В претекстовете за решението си Порожанов показва, че не желае офанзивата против него да въздейства на работата на държавното управление. По-късно министър председателят Борисов посочи, че зам.-директорът на фонд „ Земеделие “ още е на работа и това е ускорило оставката на Порожанов.

„ Аз споделих, че ще ревизирам много работи. Никога не съм бързал да одобрявам или да упорствам за оставки, до момента в който не се убедя. Но това, което форсира подаването на оставка е, че откакто ясно и тъкмо се разпоредих за заместител шефа на фонд „ Земеделие “, чийто телефон беше на един от уеб сайтове на къща за посетители, да бъде отхвърлен, се оказа, че към днешна дата е на работа “, съобщи министър председателят.

Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. Завършила е висше икономическо обучение в УНСС. От 1997 година е изпълнителен шеф на „ Мел инвест холдинг “ АД и дъщерни сдружения. „ Бизнес дама “ на 1998 година. От учредяването на Политическа партия ГЕРБ е регионален координатор за Сливен. От 2007 до 2009 година е ръководител на Общински съвет – Сливен. На парламентарните избори в България през 2013 година е лидер от листата на ГЕРБ в 21 МИР – Сливен. Председател е на Комисията по земеделието и горите в 41 Народно събрание от 29 юли 2009 до 14 март 2013 година Министър е на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 година От 10 май 2017 година Десислава Танева е ръководител на Комисията по земеделието и храните в 44 Народно събрание.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР