Десислава Николова – разплаканото момиче от снимката с полицая от

...
Десислава Николова – разплаканото момиче от снимката с полицая от
Коментари Харесай

Разплаканото момиче от снимката с полицая е кандидат за районен кмет в София

Десислава Николова – разплаканото момиче от фотографията с служителя на реда от митингите против държавното управление " Орешарски " през 2013 година, в този момент е претендент за кмет на Банкя.

Николова е ръководител на младежката организация на " Да, България " и е издигната от обединението " Демократична България ".

Преди 6 години тя се трансформира в един от най-популярните облици на митинга в България. Снимката, на която се вижда по какъв начин тогава 15-годишната ученичка е разплакана и е хванала служител на реда за ръцете, стана известна и в чужбина.

" Сред служителите на реда имаше и доброжелателни. Този, който държа за раменете, имаше малко кръв по носа, очевидно се беше ожулил. Видях по какъв начин пазеше хората и опитваше да спре служителите на реда да ни бият. Разплаках се и му споделих да се пази. Той ми отвърна " Дръж се. Всичко ще е наред ". Очите му бяха насълзени... ", описа тя тогава за станалото.

Снимката е направена от Стефан Стефанов в късния следобяд на 12 ноември 2013 година, когато служителите на реда обезпечават кордон, с цел да се измъкнат депутатите безвредно от протестиращите против назначението на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за началник на ДАНС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР