Десислава Николова, чиято снимка с полицай от антиправителствените демонстрации през

...
Десислава Николова, чиято снимка с полицай от антиправителствените демонстрации през
Коментари Харесай

Разплаканото момиче от протеста през 2013 г. вече е кандидат за кмет

Десислава Николова, чиято фотография с служител на реда от антиправителствените демонстрации през 2013 година стана един от най-популярните облици на митинга у нас, е претендент за кмет на Банкя.

Николова, която е ръководител на младежката организация на " Да, България ", е издигната от обединението " Демократична България " и е записана от столичната общинска изборна комисия на 24 септември. Кандидатурата ѝ стана известна през днешния ден, откакто доста хора в обществените мрежи споделиха нейна публична фотография за акцията.

Образът на Николова стана известен и в страната, и в чужбина след публикуването във Facebook на фотография по какъв начин тогавашната 15-годишна ученичка, разплакана, е хванала служител на реда на един от огромните митинги против държавното управление на Пламен Орешарски. Кадърът е изработен от Стефан Стефанов на 12 ноември 2013 година, когато полицията отделя бул. " Цар Освободител ", с цел да изведе с коли депутати от Народното събрание.

" Този, който държа за раменете, имаше малко кръв по носа, очевидно се беше ожулил. Видях по какъв начин пазеше хората и опитваше да спре служителите на реда да ни бият. Разплаках се и му споделих да се пази. Той ми отвърна ``Дръж се. Всичко ще е наред ", описа тогава Десислава Николова пред " Дневник ". Снимката ѝ обиколи и международните осведомителни организации, само че вниманието докара до инспекция от организацията за протекция на детето, а момичето и татко ѝ бяха призовавани няколко пъти в Столична дирекция на вътрешните работи за показания.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (156)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР