Десислава Иванчева ще обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд отстраняването

...
Десислава Иванчева ще обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд отстраняването
Коментари Харесай

Иванчева ще обжалва отстраняването си от кметския пост

Десислава Иванчева ще апелира пред Апелативния профилиран углавен съд отстраняването си от кметския пост на регион " Младост ". Това се разбра от обясненията на нейния юрист Марин Марковски пред Bulgaria ON AIR.

" В цялата обстановка няма никаква драма и нищо неправилно, погрешно или рисково, което да е направила Десислава Иванчева. Съгласно закона тя не е отстранена от длъжността кмет, може да прави дейности, свързани с нейната работа ", уточни юристът. Той разясни, че задържането й в ареста пречи на осъществяването на служебните? отговорности и по тази причина Иванчева си е взела отпуск.

Спецсъдът в профил от служба кмета на столичния регион " Младост ", откакто стана ясно, че и в ареста Иванчева продължава да подписва заповеди и да ги предава по време на рандеву, с цел да стигнат до администрацията. Именно по тази процедура тя уволни на 21 май един от своите заместници - Румен Русев, който е и очевидец по делото против нея. Заповедта била занесена в общината от майката на Иванчева.

Съдът одобри, че не може обвинен по едно дело да има опция да уволнява очевидец по това дело, и в профил Иванчева.

" На процедура тя е подписала някакви документи, заповед за премахване и назначение, само че това е направено само за да помогне общината в " Младост " да не остане без кмет. Няма нищо тайнствено в това, прокуратурата прави спектакъл ", добави още юрист Марин Марковски.

Той съобщи, че Иванчева не е дисциплинарно отстранена от планувания по закона ред, затова не е нарушила никакви правила.

Иванчева, заместничката? Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвиняване, че са взели рушвет в изключително огромни размери.

Инвеститорът Александър Ваклин упрекна кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на предприемача за градеж.

Иванчева отхвърля обвиняванията. Тя е безапелационна, че не е знаела за парите, открити в колата?, както и че не е разговаряла с Ваклин отвън общината, а при диалозите им обсъждали план за детска площадка, напомня Bulgaria ON AIR.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР