Десислава Иванчева продължава да е под домашен арест, а на

...
Десислава Иванчева продължава да е под домашен арест, а на
Коментари Харесай

Иванчева: Отстреляхме всички обвинения срещу нас

Десислава Иванчева продължава да е под домакински арест, а на втора инстанция съдът постанови за нея 8 година затвор, вместо 20 година Заедно със своята заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, те бяха наказани за пожелан рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

В изявление за бТВ тя дефинира присъдата си като неуместна и уточни, че ще я апелира на трета инстанция.

„ Поръчката изпълнена, задачата е да бъдем осъдени, само че ние продължаваме да се борим, не сме поискали рушвет. При нас не е имало авторство, юристът ми ще подаде молба в касационния съд и ще апелираме. Надявам се да бъдем оневинени “, сподели Иванчева.

Тя изясни, че претекстовете ѝ да апелира са, че изказванията на прокуратурата са неоснователни. „ В залата отстреляхме безусловно всички техни обвинявания. Например, доказахме, че СРС-тата са противозаконни и негодни. Тефтерчето се оказа, че 40 дни е било в следствения арест без контрол, получава се нова страница “, сподели още тя.

Иванчева разясни, че тя и заместничката ѝ са подслушвани доста преди да се получи сигналът от Ваклин. По думите ѝ това е политическо подслушване. Тя добави, че съгласно нея прокуратурата няма даже фотография, с цел да потвърди искане на рушвет.

„ Човекът, който е подслушвал телефоните е написал в отчета за 29 март, че ние не сме желали нищо дотогава. Така че на 16 март няма по какъв начин да се е случило нещо. На 11 април, втората среща с господин Дюлгеров, с измислени голи думи прокуратурата твърди, че към среднощ сме се видели и там сме направили корупционното искане. Ние имаме донос до Икономическа полиция за същия ден, че сме били на обект, който сме проверявали в 1:30 ч., има фотоси “, сподели Иванчева.

Бившата кметица на Район "Младост " добави, че за въпросната инспекция има сигнал, че е откраднала пакет с цимент и винтоверт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР