Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават под домашен арест. Това

...
Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават под домашен арест. Това
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова остават под домашен арест

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават под домакински арест. Това реши Апелативният спецсъд, заяви Нова телевизия.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Марин Марковски и синът му Димитър към този момент не са юристи на Десислава Иванчева . Защитата й се поема от Николай Хаджигенов.

След издаване на присъдата от 20 години затвор Иванчева е решила да се откаже от услугите на Марковски.

Делото почнало с 40 минути забавяне по искане на Иванчева и Петрова.

По думите им имали потребност от малко време да приказват със бранителите им , защото били в сливенския затвор.

На 15 април Специализираният съд осъди Иванчева на 20 години отнемане от независимост, а Петрова на 15 години.

Третият обвиняем по делото за рушвет - Петко Дюлгеров получи 12 години затвор. И на тримата бяха наложени санкции - общо за 37 000 лева и забрани да заемат държавни длъжности.
 Николай Хаджигенов поема отбраната на Иванчева
Николай Хаджигенов поема отбраната на Иванчева

Това стана ясно преди съвещанието на Апелативния спецсъд

Припомняме, че заключителните пледоарии по делото против някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова се организираха на 14 април. Ден по-късно на първа инстанция съдът реши да даде 20 години затвор на Иванчева и 15 на Петрова.

Преди това юристът на Иванчева Марин Марковски съобщи, че прокуратурата търпи логичен обвинявания по делото против някогашната кметица. По думите му отмятането на Дюлгеров от показанията си е " изстисканият лимон и сока, който би трябвало да преглътне прокуратурата ".

На последното съвещание по делото упрекнатият Петко Дюлгеров се отметна от показанията си , дадени в досъдебна фаза - а точно, че той е бил медиатор сред Иванчева и предприемача Александър Ваклин за рекордно претенции рушвет от половин милион евро.
 20 години затвор за Иванчева и 15 година за Петрова Обновена
20 години затвор за Иванчева и 15 година за Петрова

Веднага след присъдата Иванчева, Петрова и Дюлгеров са арестувани

На същото съвещание забъркана в тази ситуация се оказа и строителната компания " Артекс ", чието име нашумя през последните седмици около абсурда с жилищата на властта.

Преди месец стана ясно, че в тефтерчето на Десислава Иванчева - главно доказателство на обвиняването - е дописвано от най-малко още един човек.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани преди една година с невиждано дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет съгласно прокуратурата.
 Марковски: Прокуратурата търпи логичен обвинявания по делото против Иванчева
Марковски: Прокуратурата търпи логичен обвинявания по делото против Иванчева

Дюлгеров не си отмъщава, а признава, че не говорел истината

Службите бяха подложени на критика още тогава за нарушение на човешките права на обвинените. Тримата упрекнати прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за изискванията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста с мярка " домакински арест " малко преди Коледа 2018 година още веднъж със скандал, който провокира напрежение сред Специализирания съд и Върховен касационен съд и инспекция, която бе разпоредена от шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов поради бързите дейности на обвиняването. Проверката приключи със умозаключение за случаен случай на неправилна правосъдна процедура.
 Местят Десислава Иванчева и Биляна Петрова в Сливенския затвор Обновена
Местят Десислава Иванчева и Биляна Петрова в Сливенския затвор

Охранителите не позволяват околните да им дадат шампоан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР