Десислава Белова спечели две републикански титли на Държавното лично отборно

...
Десислава Белова спечели две републикански титли на Държавното лично отборно
Коментари Харесай

11-годишна плувкиня от Бургас отново обра медалите от състезание по плуване

Десислава Белова завоюва две републикански трофеи на Държавното персонално отборно състезание по плуване за деца до 12 годишна възраст.
11 годишното момиче още веднъж се състезава с по-големи от нея деца, само че това не и попречи да побеждава. От пет старта тя съумя да извоюва пет медала. На 100 метра свободен жанр и 100 метра бътерфлай, борбената спортистка завоюва златото и две шампионски трофеи, два сребърни медала на 200 и 400 метра свободен жанр и един бронзов на 50 метра бътерфлай. В оспорваната борба участваха над 380 състезатели от 46 клуба в страната.

Треньор на младата плувкиня е Люба Панайотова от Клуб „ Черноморец Бургас “. Деси Белова се състезава едвам от 2017 година, само че към този момент е спечелила огромна част от купите в нейната възрастова група. Тя беше определена за Спортист на годината на Бургас в категорията „ Млад гений “ през предходната година. Заради своите триумфи и трудът който поставя, стана член на Клуб 2018 на Фондация " Димитър Бербатов ", където е финалист за Голямата премия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР