Десислава Атанасова отсече, че ще е независим конституционен съдия. Тя

...
Десислава Атанасова отсече, че ще е независим конституционен съдия. Тя
Коментари Харесай

Десислава Атанасова отсече, че ще е независим конституционен съдия

Десислава Атанасова отсече, че ще е самостоятелен парламентарен арбитър. Тя бе безапелационна, че никой не може да й окаже напън. Тя участва на чуване в комисията по конституционни въпроси.

“Към сегашния миг има и други сътрудници, които са били част от Народното събрание, в случай че се нападна подобен акт за противоконституционност и всеки един взема решение да не взе участие, тогава може да се окаже, че Конституционен съд не може да вземе решение. До този миг съм посочила качества, че напън е доста мъчно някой да ми окаже ”.

“Народният представител поставя клетва, че ще се води от Конституцията и законите на страната “

„ Смятам, че и Конституционният арбитър не може да “шикалкави ”. Участвала съм в две промени и допълнения на Конституцията. Винаги сме се водили от изказванията, че с тях се поставят основите за правосъдна промяна ”, съобщи още Атанасова.

Кандидатът за парламентарен арбитър напомни, че в 9 страни-членки на Европейски Съюз се търси баланс в политическото посланичество в Конституционния съд. Тя разяснява, че това е по-подходящо, само че въпреки всичко даде образец и с Белгия, където 12 от конституционните съдии са определени от Народно събрание.

“Конституционният съд упражнява надзор върху актовете на Народно събрание, а конституционният арбитър е безусловно самостоятелен. До този миг съм посочила качества, че напън е доста мъчно някой да ми окаже ”, безапелационна е Атанасова.

Преди дни Бойко Борисов разгласи кандидатурата й

Десислава Атанасова е номинацията на ГЕРБ за парламентарен арбитър. Тъй като се лиших от Деси Атаносова, предложих аз да съм ръководител и групата го одобри с огромна наслада. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на партията Бойко Борисов.

„ Познавате я всички, от последните девет Народното събрание, във всички правни комисии, с извънреден юридически опит, огромно законотворчество, десетки закони. Аз съм безусловно уверен, че тя ще се оправи доста добре. “

За ротационните ръководи се разбрахме преди няколко дни

когато се разберем за всичко, тогава ще ви уведомим ”, сподели още Борисов.

„ Работната среща ще продължи през всичките дни. Започват да правят оценка министрите и зам.-министрите и преди 6 март да се отиде с подготвен кабинет при президента Радев. Премиерите ясно са контрактувани ”, разяснява Борисов.

Източник: БГНЕС

Още вести четете в категорията България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР