Десислава Атанасова от ГЕРБ обяви кандидатурата и заяви, че номинацията

...
Десислава Атанасова от ГЕРБ обяви кандидатурата и заяви, че номинацията
Коментари Харесай

Петков не каза дали ПП-ДБ ще предложат шеф на Сметната палата

Десислава Атанасова от ГЕРБ разгласи кандидатурата и съобщи, че номинацията е утвърдена от ръководещия сътрудник в лицето на ПП-ДБ. 

 

Петков разгласи, че Главчев ще бъде извикан на диалог с групата на ПП-ДБ, където ще му бъдат заложени всички значими въпроси. 

 

“Най-важната ни договореност е, че всеки претендент би трябвало да бъде оценен, с цел да няма просто квотния принцип. За ръководителите на комисии сме декларирали, че когато има тежест на Политическа партия в Министерския съвет, тежестта в комисиите би трябвало да е на ГЕРБ ”, добави Петков.

 

По отношение на Бюджет 2023 година Петков заяве, че е реализиран прогрес. На срещата сред ПП-ДБ и ГЕРБ е бил реализиран консенсус по въпроса с регионалните шефове - за София и Пловдив са били определени хора, които да бъдат назначени. Те не са партийни дейци, а специалисти. Петков уточни, че това е методът двете групи да покажат метода за деяние. 

 

Въпросът с регулаторите остава още в полето на полемиката. Следобед ще бъде изслушан Димитър Радев, който е претендентът на ГЕРБ за гуверньор на Българска народна банка. 

“Следобед ще изслушаме Димитър Радев за Българска народна банка, ще дадем опция нашите депутати да зададат въпроси, да се уверим, че еврозоната ще е голям приоритет. Този развой стартира да се движи. Мисля, че имаме схващане. Ще внимаваме за всяка кандидатура, ще имаме бистрота ”, увери Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР