Деси ВИОЛЕТОВАВдигането на автомобили с паяк в София поскъпва двойно

...
Деси ВИОЛЕТОВАВдигането на автомобили с паяк в София поскъпва двойно
Коментари Харесай

Двойно поскъпва глобата за вдигане с паяк в столицата

Деси ВИОЛЕТОВА

Вдигането на коли с паяк в София нараства двойно и от 60 лв. става 120 лв.. Това планува отчет на общинския консултант Карлос Контрера, който би трябвало да бъде прегледан от комисията по превоз към СОС през днешния ден.

От месеци общинските съветници разискват казуса, че кметството не покрива разноските си по репатрирането на коли и слагането на скоби на нередовно паркирани коли в синя и зелена зона в София. Според отчет на ЦГМ, представен от Контрера, размерът на санкциите не е променян от 10 години. Той дава за образец градове в прилежащи страни, в които нарушителите заплащат за освобождение на наложително изместен автомобил доста по-високи санкции. В Белград цената е от 51 до 380 евро според от транспортното средство, в Любляна - 100 евро, в Букурещ - 105 евро, в Будапеща - 55 евро, а в Прага - 77 евро.

Общинският консултант е съобразил предлагането си за двоен растеж с нарастването на работната заплата за последните 10 години, както и с инфлацията. Очаква се приходите на ЦГМ да набъбнат на 2,1 млн. лв. годишно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР