Деси ВЕЛЕВАСтоличната община окончателно вдигна ръце от градския транспорт. Кметът

...
Деси ВЕЛЕВАСтоличната община окончателно вдигна ръце от градския транспорт. Кметът
Коментари Харесай

Нежеланото дете

Деси ВЕЛЕВА

Столичната община дефинитивно подвигна ръце от градския превоз. Кметът Йорданка Фандъкова и подчинените й за следващ път заплашиха, че той ще се разреди или въобще ще спре, в случай че централната власт не се намеси.
Транспортът се трансформира напълно в нежелано дете, което се подмята за развъждане на страната. И кой да пожелае това сираче? То изисква непрекъснати грижи, вложение на средства, положително ръководство, насоки за развиване и най-много - взор в бъдещето. А общината няма както подготвеност, по този начин и предпочитание да се занимава с глезеното отроче. Години наред неговите директни възпитатели в лицето на общинските сдружения " Автотранспорт ", " Електротранспорт " и най-много " Център за градска подвижност " го изоставяха на самоотглеждане лека-полека. Затова не е чудно, че в този момент то наподобява злочесто, нещастно, мърляво и безпарично.
Здравната и енергийна рецесия през последните месеци не провокираха драмата в безпризорния градски превоз, а единствено я ускориха. Затова в този момент от кметството нямат никаква подготвеност да реагират на фалиращия бранш, който е жизненоважен за софиянци. Бройката на персоналните коли в града може да бие всевъзможни върхове, само че градските тролеи, трамваи и рейсове са основната движеща мощ на публичния живот. А цялостната бездейност на общината за тяхното ръководство и упоритото мрънкане за държавна помощ няма да го извадят от бездната на неуспеха.
Докато чакат някой различен да им оправи затлачената работа, ръководещите общината можеха да стартират сами да работят в вярната, оздравяваща посока. Защото с разпределяне на няколко милиона от централната власт дупките ще се запушат единствено краткотрайно, само че тапата няма по какъв начин да издължи дълго на натиска на некомпетентното ръководство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР