Деси Радева не случайно писала във фейсбук за предателя в

...
Деси Радева не случайно писала във фейсбук за предателя в
Коментари Харесай

Иво Христов предал Румен Радев, за да стане евродепутат?

Деси Радева не инцидентно писала във фейсбук за предателя в деня, в който оповестили, че е в листата на Българска социалистическа партия и след това го изтрила от приятелите си, споделя във фейсбук Даниела Пенкова, някогашна съратничка на някогашния президентски човек, написа „ 24 часа “.

Даниела Пенкова от екипа на самостоятелната кандидатка за Европарламента синдикалистката Ваня Григорова уличи в изменничество Иво Христов, получил и приел предлагането на Българска социалистическа партия да се включи в листата за европейските избори. Тя твърди, че дълги години той е бил безжалостен съперник на столетната партия.

Иво е заел място в листата на Българска социалистическа партия, което в действителност на два пъти е било препоръчано преди този момент на Ваня Григорова, само че тя отказала на Българска социалистическа партия обезпеченото място в европарламента, с цел да не изневери на себе си и хората, които ѝ имат вяра.

Пенкова твърди, че Христов, персонално и посредством брачната половинка си Галя Горанова, почнал да упреква Ваня Григорова, че тя е „ прокси “ на ГЕРБ.

Кулминацията на разкритията на Даниела Пенкова е това, че Христов зарязал президента Радев без да му мигне окото и без да го предизвести даже, с цел да отиде в алената евролиста. Десислава Радева посветила собствен статус на „ предателя “ в деня, в който Българска социалистическа партия разгласи включването му в листата на Българска социалистическа партия. И го е изтрила от приятелите си във Facebook.

Ето какво написа Даниела Пенкова:

Това е историята на едно изменничество. Но не какво да е изменничество, а изменничество към една концепция. Идеята, която към момента съумява да поддържа тлеещия огън на вярата в душите на българите - че е допустимо да се появи някаква опция на статуквото, която да измете всички тези политици, които с подготвеност служат на ползите на капитала и в тази си работа трансформират живота на хората в пъкъл.

Никога не е елементарно да обозначиш някого като изменник, единствено тъй като се е отказал от своите предходни убеждения. Няма по какъв начин да мислим цялостен живот по един и същи метод - това би било по-скоро признак на некадърност за проспособяване към новата информация, която получаваме всекидневно. Затова смяната в мисленето е изцяло натурален развой. Но предателят е изменник не тъй като е трансформирал концепциите си, а тъй като го е направил с користни цели за своето персонално облагодетелстване, изоставяйки някогашните си съидейници, които са разчитали на него.

Ползвам един непогрешим лакмус за предателите - когато " трансформират мнението си ", те освен извличат персонални изгоди за себе си под формата на облага или власт, само че и имат наклонността да упрекват в небивали провинения някогашните си съидейници. Мисля, че това е психическа реакция - всеки се нуждае да смята себе си за почтен човек. И тъй като измяната е цялостната диаметралност на честността, би трябвало някак да оправдаеш пред самия себе си за това, което си направил. А какво по-лесно нещо от това да си кажеш, че тези, които до през вчерашния ден са ти били сподвижници, в действителност са глупави, още непрогледнали като теб, или даже по-лошо - че те, а не ти самият, са предатели?

Можех да ви опиша тази история преди месеци и съгласно мен трябваше да го направя тогава, с цел да ви оказа помощ да не се подлъгвате по обаянието на един човек, който съобщи пред очите ми концепцията, в която имам вяра, и голям брой хора от плът и кръв. Става дума за Иво Христов, който получи и одобри предлагането на Българска социалистическа партия да се включи в листата й за европейските избори, макар че в продължение на години нямаше по-върл критик от него на въпросната партия. Оправдава се, че Българска социалистическа партия с Нинова отпред била друга и по тази причина си сменил мнението. Явно е не запомнил какво е приказвал за Нинова.

Ще ви кажа един забавен факт от кухнята - мястото, което Иво зае в листата на Българска социалистическа партия, в действителност на два пъти беше препоръчано преди този момент на Ваня Григорова. Българска социалистическа партия е толкоз безсилна в идейно отношение, че се нуждаеше да включи в листите си лице, което можеше да бъде безпогрешно разпознато като ляво. Но Ваня е почтен човек и отхвърли обезпеченото място в европарламента, с цел да не изневери на себе си и хората, които й имат вяра.

Лакмусът ми за предателстото на Иво проработи, когато персонално и посредством брачната половинка си Галя Горанова, стартира да упреква Ваня Григорова, че тя е " прокси " на Герб. И двамата знаят прелестно, че това не е правилно, само че все пак не престават да го повтарят, в това число и през днешния ден на стената на Галя. Само ще отбележа, че Ваня направи на две стотинки всички изказвания на Герб по време на акцията, за разлика от всички останали претенденти, в това число на Българска социалистическа партия. Не разбирам за какво Иво и Галя упрекват Ваня, че се пробва да сътвори изпод една опция на старите партии, откакто тъкмо това години наред беше тяхната лична теза? И в мига, в който екипът ни реши да сложи едно ново начало, започнаха да я заливат с тиня тъкмо по тази причина, че тя продължава да има вяра в тази концепция!

Накрая ще напомня и по какъв начин постъпи Иво с президента Радев. Заряза го без да му мигне окото и без да го предизвести даже. Десислава Радева посвети собствен статус на " предателя " в деня, в който Българска социалистическа партия разгласи включването му в листата на Българска социалистическа партия. И го разкара от приятелите си във фейсбук.

Дължа ви опрощение, че не ви описах тази история по-рано. Но не желаех " информацията от кухнята " да бъде възприета като мръсна предизборна акция. Сега акцията свърши и мога да го направя с чиста съвест. Искам да напомня същото и на Галя и Иво. Кампанията свърши! Престанете да бълвате нелепости против най-честния човек, който познавам! Човек на светлинни години пред вас по професионални и чисто човешки качества. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР