Деси е на крачка от историческа победа в САЩ Сираче от

...
Деси е на крачка от историческа победа в САЩ
Сираче от
Коментари Харесай

Сираче от България е кандидат за сенатор в щата Илинойс

Деси е на крачка от историческа победа в Съединени американски щати

Сираче от България има късмет да завоюва мястото в щатския сенат на Илинойс. Деси Андерсън е осиновена от американско семейство, когато е 8-годишна. Има двойна магистратура от Университета в Индиана и управлява фамилен бизнес в областта на земеделието и туризма със брачна половинка си Ник, предава tribune.bg.

Деси е изоставена, когато е едвам на няколко дни. Известно време живее в сиропиталище. След като е осиновена обаче животът й се развива съгласно американската фантазия. Тя бързо научава британски език и става отлична ученичка в Орегон.  След завършването си работи за няколко нестопански организации и по-късно в офиса на Конгреса на Съединени американски щати

Описва себе си като „ бизнесдама, брачна половинка и майка “ и има вяра, че изживява американската фантазия. Номинацията ѝ е издигната от Републиканската партия.

„ Бях изоставена на улицата на 10 дни. От мен не се очакваше да се оправя “, споделя Деси Андерсън, която разказва живота си като изоставено дете в комунистическа България и по какъв начин даже не било позволено да посещава учебно заведение.

" Чудесно е, че българи, които живеят тук, в Пеория, се свързаха с мен, откакто са видели кандидатурата ми “, споделя Деси Андерсън.

" Вярвам, че към момента съм част от българската просвета и еднаквост, изключително що се отнася до хубавичко работа “, споделя претендентът за щатския сенат, която е и притежател на дребен бизнес. 

Андерсън и брачният партньор й имат парцел за селски туризъм в централната част на щата. " Единствената причина да се кандидатирам беше, че ми писна от политиката на демократите по отношение на дребния и междинен бизнес “, споделя Деси Андерсън. – Ако имахме по-умерена политика в Сприйнгфийлд (столицата на Илинойс, бел. ред.) нямаше да се кандидатирам “. 

Деси Андерсън споделя, че високите налози в щата са главната причина да обмисли кандидатурата за щатски сенатор. Според нея с малцинството си в локалния конгрес републиканците не са могли да работят за ползите на дребните и междинни бизнеси, което е принудило доста от притежателите им да изоставен щата. Тя обаче няма съответна стратегия на уеб страницата си за промени в данъчната система, които да оказват помощ на дребните бизнеси в щата. Традиционно данъчните промени на републиканците са в интерес на ултра богатите и огромните корпорации и генерират бюджетни дефицити, допълват от bg-voice.com.

" Винаги съм била републиканка. Вярвам, че Републиканската партия споделя идеалите на дребния бизнесмен. Ние сме про-капиталисти и няма нищо неприятно в това. Както знаете, България има дълга история, обвързвана с комунизма, и хората емигрират тук, с цел да имат по-добър живот. Те влагат парите си, изкарани с доста труд “, споделя Деси Андерсън. 

Според американката с български корени тези избори ще са късмет за републиканците да усилят местата си в законодателната власт на щатско равнище. " Мисля, че това, което ще направи тези избори доста забавни, е, че ще забележим доста от гласоподавателите, които споделят: " Знаете ли, не сте толкоз крайни колкото изглеждате “. Да, има чувство, че доста от гласоподавателите са извънредно разграничени в позицията си, само че в случай че обиколите в кварталите, ще видите, че те са по-скоро идентични във вижданията си. Това е и повода за триумфа на умерените републикански претенденти “, споделя Андерсън.

Въпреки че се дефинира като сдържан претендент на Републиканците, Деси Андерсън е консервативна за абортите – една от най-горещите и противоречиви тематики от този избирателен цикъл. По думите й правото на аборт би трябвало да бъде оставено в ръцете на самостоятелните щати. " Не знам кои са биологичните ми родители, само че майка ми е решила да ми даде живот, макар че не е имала опция да ме отгледа “, споделя Деси Андерсън.

" Не считам, че данъкоплатците би трябвало да заплащат за абортите. Има особени условия, когато здравето на дамата е застрашено или при положение на обезчестяване и блудничество, в които тя би трябвало да има късмет да разиска това с доктора си. Но не считам, че данъкоплатците би трябвало да бъдат обременявани с този разход “. 

Въпреки това Андерсън регистрира, че поради болшинството на демократите тук Илинойс ще остане щат, в който доста дами идват, с цел да създадат аборт в една от многото безвъзмездни клиники. 

" Ще се учудите, само че факт е, че когато блъскам от врата на врата, хората не ме питат за правото на аборт. Проблем номер 1 за тях е по какъв начин ще си платят сметката за тока тази зима “, споделя Андерсън. 

В дистрикт 46, където Деси е претендент, са градове като Блумингтън, Нормал и Пеория, където се обитават щабовете на огромни американски корпорации като State Farm, Caterpillar и Country Financial. 

" Имаме огромни корпорации, които напущат щата и влагат на други места. Ако огромните корпорации страдат, какво мога да кажа на притежател на пекарна да вземем за пример? “, прибавя Деси. 

" В последна сметка тези хора се прибират у дома след 8-часов работен ден и се питат могат ли да платят обикновени разноски. Трябва да работим по тази причина тези фамилии не просто да оцеляват, само че и да се оправят добре финансово. “. 

Деси Андерсън има наследник на една годинка, който носи името Вано. Съпругът й споделя, че името са избрали, с цел да отчетат българските корени на Деси. Семейството възнамерява екскурзия до България, където Деси се надява да научи повече за ромското малцинство. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР