Десетте руски дипломати, обявени от българските власти за персона нон

...
Десетте руски дипломати, обявени от българските власти за персона нон
Коментари Харесай

Десетте руски дипломати, обявени за персона нон грата, напуснаха страната

Десетте съветски дипломати, оповестени от българските управляващи за личност нон грата, напуснаха страната, оповестиха от съветското посолство в София за кореспондента на ТАСС в България.

" Нашите дипломати и членовете на техните фамилии напуснаха територията на България през днешния ден, в открития период ", сподели пред ТАСС представител на посолството.

По предложение на способените управляващи на България, в съгласие с министър-председателя Кирил Петков, България разгласи на 18 март 10 съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата, като им даде 72-часов период да изоставен страната. Посочените чиновници на посолството на Русия у нас са осъществявали на територията на България активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки, уточни Министерство на външните работи. От посолството на Русия дефинираха решението за оповестяването на личност нон грата на 10 техни дипломати за " ясно желание да се сведе до най-малко целият набор на руско-българските връзки ".

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова съобщи пред съветската телевизия " Русия-24 ", че Москва ще реагира на изгонването на дипломатите и отговорът може да е и " несъразмерен ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР